Image

Weet je waarom krekels zingen?

Volgens een oude Griekse mythe waren ze oorspronkelijk mannen die zongen voor hun plezier. een symbool van poëzie en muziek. Wat verklaart eigenlijk het zingen van deze insecten?

Wanneer zingen cicaden?

Krekels zingen alleen bij warm weer. Hun membranen worden soepeler, waardoor ze gemakkelijker geluiden kunnen maken. Hoe intenser de warmte, hoe harder de cicaden zingen. Deze actie is alleen mogelijk wanneer het klimaat warmer is dan 22 graden Celsius.

Welk type cicade zingt, en waarom?

Dit vermogen om cymbalen te maken wordt niet aan vrouwtjes gegeven. Het is voorbehouden aan alleen aan mannetjes. In een symfonische romance zingen de mannelijke cicaden in koor om de vrouwtjes aan te trekken

Het zijn inderdaad insecten met een wulpse aard. Ze zingen om vrouwtjes aan te trekken en ze het hof te maken om zich voort te planten. Ze kunnen ook zingen om andere mannelijke insecten af te weren.

Ook, zingen cicaden ook om de aanwezigheid van een roofdier aan te kondigen. Het roofdier kan een mier zijn, een sprinkhaan, een wesp, een bidsprinkhaan, etc. Cicaden zingen ook om de aanwezigheid van een roofdier aan te kondigen. Ze kunnen tot 900 keer per seconde schreeuwen.

Als je goed luistert, kun je hun prachtige opeenvolging van gesynchroniseerde geluiden horen. In feite komt het geluid dat cicaden maken van cymbalen. Cicaden zingen niet, ze cymbalen.

Heeft het lied van de cicaden nog een andere functie?

Krekels hebben een functie om zonnige dagen aan te kondigen met hun gezang. Tijdens de zomermaanden worden cicades steeds vaker gezongen. Dit komt doordat de zon schijnt en de temperatuur erg hoog is. Als het bijvoorbeeld gaat waaien of als de temperatuur onder de 22°C zakt, stoppen ze met zingen. Ze blijven dus uitstekende kreten van goed weer door het uitstoten van hun geluiden.

LEES  Waarom de actieve ophangingsmodule een revolutie teweegbrengt in de auto-industrie

Waar leven cicaden?

Cicaden zijn insecten die meestal onder de grond leven of in de grond als larven. Als ze de grond verlaten, leven ze in warme gebieden zoals Afrika ten zuiden van de Sahara, of in bepaalde warme landen van de Middellandse Zee en natuurlijk in het Middellandse Zeegebied. Zuid-Frankrijk.

Tijdens hun laatste levensjaren huizen ze op bloemstengels, in bomen, struiken, etc. Bossen, dicht struikgewas, dennenbossen en struikachtige vegetatie bieden ook onderdak. Ze vinden ook beschutting in bossen, dicht struikgewas, dennenbossen en struikachtige vegetatie. Deze insecten voeden zich met struiken of boomsap.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit: