Image

Wat is elektrostatische film?

Wanneer je achter het stuur van je auto zit, is het onvermijdelijk dat je jezelf wilt of moet beschermen tegen zonnestralen. Voor veel bestuurders is een auto ook een privéruimte waar een zekere mate van privacy moet worden gerespecteerd. Om aan beide doelstellingen te voldoen, is er een doeltreffend middel: elektrostatische folie. Wat is elektrostatische folie? Hoe breng je het aan en hoe kies je het? Volg de gids!

Elektrostatische folie: definitie

Elektrostatische folie wordt aangebracht op autoruiten of ramen om ze ondoorzichtig te maken. Eenmaal aangebracht biedt het optimale bescherming tegen zonnestralen. Wat het speciaal maakt, is dat je geen lijm nodig hebt om het aan te brengen.

Wat zijn de stappen bij het installeren van elektrostatische folie?

Als je besluit om een elektrostatische folie op de ruiten van je voertuig aan te brengen, moet je ze eerst en vooral voorbereiden. Dit houdt in dat je de ruiten reinigt met water of een speciaal product dat voor dit doel is ontwikkeld. Nadat de ruiten zijn gereinigd en gedroogd, moet je ze opmeten. Zo weet je hoe je de elektrostatische folie moet snijden met een cutter. De snede moet worden gemaakt met een marge van een paar centimeter, om te voorkomen dat de ramen gedeeltelijk bedekt zijn.

De tweede stap is simpelweg het plaatsen van je elektrostatische folie op de ruiten van je voertuig. Ook hier is er een aanbevolen procedure om te volgen. Maak eerst de ruit vochtig met een spuitfles. Verwijder dan de beschermfolie voordat je hem op de ruit aanbrengt. De installatie van een elektrostatische folie gaat vaak gepaard met het verschijnen van luchtbellen. Deze luchtbellen kunnen worden verwijderd met een spons.

LEES  Waarom kristalliseert pastis? Zo maak je van dit aperitief een succes

Een paar tips

Om elektrostatische folie te kopen, moet je een leverancier kiezen die je kunt vertrouwen. Kies websites die bekend staan om hun betrouwbaarheid en de kwaliteit van de films die ze aanbieden. Als je bang bent dat je een fout maakt bij het snijden van je elektrostatische folie, is het aan te raden om een professional in te schakelen.

Als je een elektrostatische folie kiest, moet je eerst goed letten op de geldende voorschriften. Deze bepalen dat de helderheid van een auto na het aanbrengen van een elektrostatische folie ten minste 70% moet zijn. Als dit niet het geval is, kan je gezichtsveld worden verkleind, met alle gevaren van dien tijdens het rijden. Als je deze wet niet naleeft, kun je een boete van 134 euro krijgen. Het is ook heel belangrijk dat je film robuust is! Je moet ervoor zorgen dat de folie op zijn plaats blijft zitten, ongeacht de omstandigheden, weer of geen weer. Tot slot moet de keuze van de kleuren zodanig zijn dat uw elektrostatische folie een samenhangend geheel vormt met uw auto.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit: