Image
© Moiassen

Onze tips om mooie geraniums op je balkon te kweken!

Als je kleur en frisheid wilt toevoegen aan je balkon, kun je overwegen om geraniums te planten.

Deze winterharde planten zijn heel gemakkelijk te verzorgen en zullen je terras verblijden met hun prachtige, kleurrijke bloemen.

Hier volgen enkele tips om geraniums op je balkon te kweken en ze gezond te houden.

View this post on Instagram

A post shared by @pelargonium71

Kies de juiste geraniumvariëteit

Het kiezen van een geraniumvariëteit is essentieel voor het verkrijgen van een gezonde en bloeiende plant. Er zijn veel soorten geraniums, waarvan sommige winterhard zijn en goed bestand zijn tegen hitte of kou, en daarom zowel buiten als binnen kunnen worden gekweekt.

Er zijn verschillende kleuren, bladvariëteiten en vormen beschikbaar. Als je een geranium met dubbele bloemen wilt, is het noodzakelijk om een ​​hybride variëteit te kiezen. Ten slotte kan de havenkeuze variëren afhankelijk van de beschikbare ruimte en klimatologische omstandigheden.

Bereid de grond en de container voor

Voordat u de zaden of stekken plant, is het belangrijk om de grond en de container waarin de planten passen, voor te bereiden. Om bevredigende resultaten te verkrijgen, moet het substraat rijk en goed gedraineerd zijn.

Hiervoor wordt aanbevolen om potgrond gemengd met zand of grind te gebruiken. Het is dan noodzakelijk om een ​​container te kiezen die is aangepast aan de gekozen variëteit. Het moet diep en breed genoeg zijn zodat de plant zich kan verspreiden.

LEES  Tips voor een ecologisch verantwoorde open haard: moet as worden weggegooid of gerecycled?

De pot moet ook aan de onderkant worden doorboord om een ​​goede afvoer van overtollig water mogelijk te maken. Daarnaast wordt aanbevolen om een ​​container te kiezen die bestand is tegen extreme temperaturen en slecht weer, om de plant tijdens de groei een stabiele omgeving te bieden.

Zodra de container is gekozen en gevuld met potgrond, hoeft u alleen nog maar de zaden of stekken te planten.

Plant de zaden of stekken

Plant uw zaden of stekken in de voorbereide grond en verspreid ze royaal. Gebruik een paal en draad om uw planten op hun plaats te houden. Je kunt zelfs een bamboe standaard toevoegen voor extra ondersteuning. Bedek de zaden of stekken vervolgens lichtjes met potgrond en humus.

Zorg ervoor dat er tussen elke plant een grote ruimte overblijft. Zodra de zaden of stekken zijn geplant, geeft u ze water. Geef ze voldoende water zodat het substraat vochtig is, maar niet te veel.

U kunt ook kunstmest gebruiken om de groei van uw planten te vergemakkelijken. Gebruik niet te veel kunstmest, omdat dit schadelijk kan zijn voor planten en gunstige omstandigheden voor ziekten kan creëren. Hier is een lijst met zaken waarmee u rekening moet houden:

  • Gebruik palen en draden
  • Bedek de grond lichtjes
  • Geef de zaden of stekken water
  • Gebruik een matige meststof

Door deze tips te volgen, kunt u uw zaden of stekken op de juiste manier planten en bevredigende resultaten behalen.

Verzorg de planten door ze water te geven en te bemesten

Geraniumplanten hebben wat onderhoud nodig om gezond en bloeiend te blijven. Nadat je de juiste variëteit hebt gekozen, de grond en de container hebt voorbereid en de zaden of stekken hebt geplant, moet je nu voor de planten zorgen, zodat ze hun volledige potentieel bereiken.

LEES  Welke planten snoei je in februari en hoe snoei je je fruitbomen efficiënt?

Water geven is het belangrijkste. Geraniums hebben een constante luchtvochtigheid nodig, maar niet te veel. Het is beter om één keer per week goed water te geven, dan te vaak water te geven.

Planten moeten ook elke paar maanden worden bemest, zodat ze sneller groeien en meer bloemen produceren. Het is aan te raden een meststof met langzame afgifte te gebruiken, waardoor de geraniums langdurig de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

Door deze tips te volgen, krijgt u eenvoudig mooie en gezonde geraniums op uw balkon.

Het is belangrijk om het belang van zonneschijn en goede irrigatie niet te onderschatten, die de sleutels zijn tot het verkrijgen van mooie bloemen. Het verzorgen van uw planten is essentieel voor hun welzijn en de schoonheid van uw balkon.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Tuin
  • Onze tips om mooie geraniums op je balkon te kweken!