Image

Milieubewust consumeren: 7 onmisbare apps

Geconfronteerd met ecologische problemen en de aanwezigheid van producten op de markt die schadelijk zijn voor de gezondheid, zijn consumenten op zoek naar mobiele applicaties voor Smartphone of Android zijn erg nuttig geworden. Met deze tools kun je de kleinste details over je verbruik te weten komen. Ze vertellen je wat er in de goederen zit die je wilt kopen, hoe ze gemaakt zijn, waar ze vandaan komen, enzovoort. Als je deze tools wilt gebruiken, zijn hier de 7 apps die je moet hebben

1 – Yuka: de ideale winkel-app

Yuka is een applicatie die zowel leerzaam als leuk is.. Het dient om de inhoud van op de markt verkrijgbare voedingsmiddelen of cosmetische producten te identificeren. Hiervoor scant het de streepjescode en geeft vervolgens zijn oordeel in de vorm van een kleurcode. Het geeft een score van 0 tot 100 op basis van de belangrijkste fouten, kwaliteiten en reputatie van het product.

2 – Too Good to Go: een app tegen afval eten

Met de Too Good to Go app kun je onverkochte producten in winkels spotten voordat ze in de prullenbak belanden.. Aan het einde van de dag bieden de restaurants, kruideniers en cateraars die op dit platform zijn geregistreerd de onverkochte goederen van die dag aan in de vorm van “verrassingsmanden”. Consumenten in de gebieden waar ze gevestigd zijn, kunnen de goederen in kwestie tegen minimumprijzen kopen.

LEES  6 eenvoudige manieren om voedselverspilling tegen te gaan

3 – Clear Fashion: toepassing voor een ecologisch verantwoorde garderobe

Clear Fashion is de beste bondgenoot van milieubeschermers als het gaat om het kopen van kleding. Deze toepassing is in staat om kledinglabels scannen. Vervolgens onthult ze de ecologische en sociale betrokkenheid van hun productiemerken.

4 – We Act For Good (WAG): milieuverantwoord coachen

In samenwerking met WWF, We Act For Good is als een persoonlijke coach die je eco-verantwoorde acties en reflexen aanleert.. Het is een programma dat zowel vooruitstrevend als leuk is. Via deze applicatie ontvang je elke dag praktische informatie, handleidingen en gedegen advies voor een groene levensstijl.

5 – Etiquettable: een toepassing voor ecologisch verantwoord eten

De applicatie Etiquettable is ontworpen om je te helpen een milieuvriendelijkere manier van eten te kiezen.. Het geeft je informatie over de seizoensgebondenheid van groenten en fruit, zodat je de ecologische voetafdruk die wordt gegenereerd door het belang van deze producten kunt beperken. Het geeft je ook tips over hoe je verspilling kunt voorkomen en de adressen van restaurants met een meer overtuigende ecologische aanpak.

6 – Geev: toepassing voor een anti-afvalreflex

De applicatie Geev is gericht op het tegengaan van verspilling van voorwerpen en voedsel. Haar missie is om je aankopen te monitoren zodat je alleen de producten neemt die je nodig hebt. Op dit platform kun je ook gratis ongewenste items in je huis plaatsen of producten terughalen die nog in goede staat zijn.

7 – MoralScore: een toepassing voor betere consumptie

MoralScore is ontworpen om detailhandelaars en fabrikanten te groeperen volgens een aantal milieuverantwoorde criteria. Deze toepassing geeft gedetailleerde informatie over de sociale en ecologische verplichtingen van de bekendste merken. Hierdoor kun je de waarde van je favoriete merk ontdekken.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit: