Image

Is de avocado bang voor vorst? Hoe houd je deze plant in goede conditie in de winter? 3 tips om hem tegen de kou te beschermen

Wanneer de winter aanbreekt, tuiniers kunnen zich zorgen gaan maken over de verwoesting van hun gewassen door vorst.

De avocadoboom is bijzonder gevoelig en heeft speciale zorg nodig om hem te beschermen tegen vriestemperaturen.

Gelukkig geeft dit artikel je vier tips om je avocadoboom te beschermen tegen vorst tijdens het koude seizoen.

Waarom zijn avocadobomen bang voor vorst?

De avocado is een van de bomen die het meest gevoelig is voor vorst en voor de daling van de wintertemperaturen. Zodra de temperatuur onder 10°C daalt, begint de plant onherstelbare schade op te lopen.

LEES  Mag je suiker in de grond doen? Is het goed voor planten? 5 tips die je zullen verrassen!

Het blad begint geel te worden en de plant kan zelfs zijn bloemen en/of vruchten verliezen. Temperaturen onder 5°C kunnen fataal zijn voor de plant, die volledig kan afsterven. Er moet echter opgemerkt worden dat zogenaamde “winterharde” variëteiten beter bestand zijn tegen lage temperaturen en dus minder snel zullen sterven bij vorst.

Vorst kan fruitbomen ernstig beschadigen, vooral de avocado, die gevoelig is voor kou. Daarom moeten tuineigenaars extra waakzaam en voorbereid zijn om ervoor te zorgen dat hun bomen en struiken niet beschadigd raken door vorst. planten de winter overleven.

Om een avocadoboom De eerste stap is het kiezen van de juiste locatie. Het is belangrijk om een plek te vinden die beschut is tegen koude wind en tocht. De plant heeft ook veel zonlicht nodig om gezond te blijven.

Als je eenmaal de juiste plek hebt gevonden, moet je de plant beschermen tegen de elementen. Er zijn verschillende opties, zoals dekzeilen van polypropyleen of winterzeilen, die rond de boom kunnen worden geïnstalleerd om hem te beschermen tegen de kou en neerslag.

Zodra de bescherming is geïnstalleerd, moet je er ook aan denken om de grond rond de avocadoboom regelmatig water te geven tijdens de wintermaanden. Tot slot, als je merkt dat de bladeren geel zijn of meer vallen dan normaal, kan het de moeite waard zijn om een meststof te gebruiken die speciaal is ontworpen voor avocado’s. fruitbomen.

De beste tips om avocadobomen tegen vorst te beschermen

Hoewel de avocadoboom een winterharde plant is, vormt vorst er toch een gevaar voor. Er zijn een heleboel trucs en oplossingen die je kunt gebruiken om ze te beschermen.

LEES  Kan koffiedik worden gecomposteerd? Hoe doe je dat?

Allereerstis het essentieel om de gevoeligheid van avocadovariëteiten te kennen: sommige zijn toleranter voor lagere temperaturen dan andere. Ten tweede is het raadzaam om beschermende maatregelen te nemen, zoals :

  • Plaats dekzeilen op bomen om ze te beschermen ;
  • Mulch de grond om warmte te behouden;
  • Gebruik winterzeilen of mulch.

Tot slot is het belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden: een verwarmd onderkomen kan handig zijn als de temperaturen te laag worden.

Stappen om je avocadoboom gezond te houden

Er zijn een aantal dingen die je regelmatig moet doen om je avocadoboom gezond te houden. Allereerst is het belangrijk om de plant goed water te geven. Hij heeft water nodig om zich goed te ontwikkelen en te groeien.

In de winterIn de winter moet je water geven aan het einde van de dag, zodat de wortels geen tijd hebben om uit te drogen voor het donker wordt. Het is ook belangrijk om de avocadoboom te snoeien, d.w.z. dode of zieke takken te verwijderen om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Tot slot is het raadzaam om de avocadoboom elk jaar te bemesten om ervoor te zorgen dat het fruit dat groeit goed gevoed en smakelijk is.

Om de avocadoboom te beschermen tegen vorst in de winter, worden bepaalde soorten mest aanbevolen. tips en praktijken kunnen worden geïmplementeerd. Het is belangrijk om de boom te voorzien van a omgeving aangepast aan zijn behoeften zodat hij kan gedijen.

Als je deze vier tips volgt, weet je zeker dat je avocadoboom gezond blijft en lang meegaat.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Tuin
  • Is de avocado bang voor vorst? Hoe houd je deze plant in goede conditie in de winter? 3 tips om hem tegen de kou te beschermen