Image
© Moiassen

IQ-test: oefen lateraal denken terwijl je plezier hebt bij het oplossen van deze wiskundepuzzel.

Of het nu in de vorm van problemen of puzzels is, wiskunde-IQ-tests zijn oefeningen die uw intelligentie testen en u helpen uw mentale capaciteiten te verbeteren.

Omdat ze vaak logisch denken, lateraal denken en probleemoplossende vaardigheden vereisen om oplossingen te vinden, zijn deze hersenoefeningen perfect om al je cognitieve vaardigheden actief te houden.

Vooral omdat je ook plezier kunt hebben.

IQ-test: “Als 87 + 92 = 22, 39 + 21 = 13, hoeveel is dan 52 + 31? »

De hersenoefening die we hieronder aanbieden vereist onconventioneel denken, waarbij rekening wordt gehouden met de gegeven beperkingen en informatie. Het gaat dus om nadenken en een zijdelingse benadering.

Als gevolg hiervan vereist deze wiskundepuzzel een bepaald niveau van creativiteit en kritisch denken. Je zult inderdaad gedwongen worden om anders te denken en onverwachte oplossingen te vinden om het op te lossen.

Je bent klaar ? Kijk eens goed naar de volgende afbeelding. U zult twee vergelijkingen vinden die al zijn opgelost en een andere die uw tussenkomst vereist.

Probeer op basis van de logica die in deze eerste twee bewerkingen wordt gebruikt het antwoord op 52 + 31 te vinden.

© Moiassen

Neem zoveel tijd als nodig is om dit wiskundeprobleem te analyseren en te ontcijferen. Vergeet echter niet uw timer te starten om uw analysesnelheid te meten.

Weet dat de genieën het in minder dan 20 seconden hebben opgelost. Wat zal er met je gebeuren? Good luck !

IQ-test: het juiste antwoord

Heb je verschillende benaderingen overwogen en al je wiskundige kennis en expertise toegepast, maar lukt het niet om de aanwijzingen te vinden en de code te vinden die deze wiskundepuzzel oplost? Blijf nog even zoeken voordat je het opgeeft.

LEES  Snelheidstest: Hoe lang duurt het voordat jouw ogen de fiets van het meisje zien?

Nu je al je middelen hebt gebruikt, is het tijd om het juiste antwoord te onthullen.

De oplossing

De oplossing die we moesten vinden is 9.

Heb je dit resultaat bereikt? Zo ja, gefeliciteerd! Je beschikt over een grote intelligentie en we zijn er zeker van dat je een creatief persoon bent met goede probleemoplossende vaardigheden.

Als u dit cijfer niet hebt gevonden, kunt u als volgt verder gaan.

Je moest elk cijfer in de eerste term optellen en beide cijfers in de tweede term aftrekken voordat je ze als volgt bij elkaar optelde: 87 + 92 = (8 + 7) + (9 – 2) = 15 + 7 = 22. Hetzelfde geldt voor de tweede vergelijking, je hebt 39 + 21 = (3 + 9) + (2 – 1) = 13.

Voor de laatste vergelijking krijg je dan: 52 + 31 = (5 + 2) + (3 – 1) = 7 + 2 = 9.

© Moiassen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Nieuws
  • IQ-test: oefen lateraal denken terwijl je plezier hebt bij het oplossen van deze wiskundepuzzel.