Image

Heggen gesnoeid door een professional: denk aan de belastingaftrek

U kunt van dit belastingvoordeel profiteren door het systeem van belastingkrediet voor het in dienst nemen van een werknemer thuis. Als dit op jou van toepassing is en je bent geïnteresseerd, lees dan hieronder welke stappen je moet nemen en aan welke voorwaarden je moet voldoen om deze belastingaftrek te krijgen.

De belastingaftrek voor tuinwerkzaamheden is een zeer strikte regeling. Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om deze te verkrijgen. Om te beginnen moeten aanvragers fiscaal inwoner zijn van Frankrijk. Niet alle tuinonderhoud komt in aanmerking voor het belastingkrediet omdat het alleen van toepassing is op de meest voorkomende klussen, zoals het knippen van heggen. Dit schema is voorbehouden aan mensen die gebruik maken van de diensten van een werknemer of een erkende instelling om tuinwerkzaamheden uit te voeren. De ideale oplossing is om een vakman in te huren die lid is van een door de overheid erkende coöperatie om een belastingvoordeel van 50% te krijgen. Je kunt van dit voordeel profiteren door een werknemer in dienst te nemen om te werken in uw hoofd- of tweede woning, of die van uw voorouders.

Welke aftrekposten zijn er voor het snoeien van heggen door een professional?

Volgens de belastingdienst kun je belasting aftrekken voor tuinwerkzaamheden, waaronder het snoeien van een heg, moet gelijk zijn aan 50% van het uitgegeven geld. Als het wordt vastgesteld op €5.000 voor een belastbaar jaar, impliceert dit dus een belastingkrediet van €2.500 per jaar. Houd er rekening mee dat het totale plafond voor deze regeling beperkt is tot € 12.000 en het is mogelijk om dit bedrag te verhogen tot €15.000. Deze laatste optie wordt geschat op basis van uw personen ten laste, in dit geval een kind, een lid van het huishouden ouder dan 65 of een opgaande lijn van die leeftijd maar in aanmerking komend voor de APA.

LEES  Ontdek de beste cryptocurrency-games om dit jaar uit te proberen

Snoeien van heggen: welk vakje moet worden aangevinkt voor de aangifte?

Hetzelfde als voor alle tuinwerkzaamheden, het snoeien van heggen moet worden aangegeven om belastingaftrek te krijgen. Er zijn twee opties om dit te doen. Als u een professional hebt ingehuurd om direct aan je huis te werkenmoet je vak 7DB van formulier 2042 -RICI aankruisen. Dit geldt voor het inhuren van een werknemer of een erkende vereniging, firma of instantie. Het betreft alleen eigenaars van huurwoningen die inkomsten uit onroerend goed genererende andere optie vereist dat je vak 224 van formulier 2044 aankruisen.

Voor een belastingaftrekclaim voor tuinwerkzaamheden validerenop belastingdienst verlangt bewijsstukken voor alle transacties. Het is daarom raadzaam om betalingsbewijzen te bewaren, of ze nu worden verrekend met een betaalkaart, automatische incasso, bankoverschrijving, cheque, universeel instrument, enz. In deze context moet worden opgemerkt dat alleen facturen die definitief en volledig zijn betaald, komen in aanmerking. Vooruitbetalingen komen niet in aanmerking voor een belastingkrediet.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Geld tips
  • Heggen gesnoeid door een professional: denk aan de belastingaftrek