Image

8 tips om te investeren in wijn zonder een fout te maken

Anderen daarentegen hebben zeer stabiele kansen waardoor ze kunnen bogen op aanzienlijke vermogenswinsten. Toch zijn er een aantal tips die je zullen helpen om te beleggen in wijn zonder een fout te maken. Hier zijn de 8 beste tips die je moet volgen.

Bewaaromstandigheden

Als je wilt investeren in wijn onder de juiste omstandigheden, moet je bepaalde stappen nemen. Het eerste waar je aan moet denken is en blijft bewaaromstandigheden. Om dit te bereiken moet er een veilige, goed gestructureerde ruimte worden ingericht. De temperatuur moet stabiel en laag zijn, met een relatieve vochtigheid van ongeveer 70-75%. Om het meeste uit je wijn te halen, moet je hem beschermen door ervoor te zorgen dat hij bewaard wordt, vooral om veiligheids- en verzekeringsredenen.

De wijnoogst

Een goede studie van de vintageJe kunt een wijn kiezen die 10 jaar of langer houdbaar is. Je moet investeren in een wijn die houdbaar is voor meerdere decennia. Houd er echter rekening mee dat je bij een eventuele doorverkoop pas na minimaal 5 jaar een meerwaarde kunt realiseren.

De rating

Voor investeren in wijn zonder een fout te makende notatie is een belangrijke factor die niet mag worden verwaarloosd. Een slecht beoordeelde wijn is een probleem. Het wordt sterk aangeraden om gespecialiseerde gidsen te raadplegen voordat je een aankoop doet. Je kunt gidsen raadplegen zoals Bettane & Desseauve of de Revue du vin de France. Een consensus van prachtige scores gegeven door zowel professionals als proevers is een garantie voor de kwaliteit van de wijn.

Trends

Om de juiste keuze te maken en een goede investering te doen, moet je jezelf goed informeren. Zo kun je vanaf het begin potentiële opkomende gebieden herkennen. Zo steeg de prijs van de meursaults van Arnaud Ente plotseling in 2013. Dit was nadat hij was uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar door de Bettane et Desseauve gids. In 2012 lag de prijs gewoon rond de vijftig euro. Maar in 2018 is hij gestegen tot meer dan 300 euro. Blijf wakker en volg de evolutie van trends om een slechte investering te vermijden.

LEES  10 tips om als tiener zakgeld te verdienen

En primeur wijnen kopen

Dit is een systeem dat specifiek van toepassing is op de grote geklasseerde Bordeauxwijnen. Het is een techniek gebaseerd op een oude traditie van voorverkoop. Dit levert het geld op dat nodig is om de bedrijfskosten te dekken. De wijn wordt vaak verkocht terwijl hij nog aan het rijpen is. Je kunt en primeur rechtstreeks van de producenten kopen via gespecialiseerde platforms. Deze moeten speciale toewijzingen krijgen. De meeste verkopen niet meer rechtstreeks aan particulieren, maar via exclusief aan onderhandelingen.

Oorsprong

De omstandigheden waarin wijnen worden opgeslagen en vervoerd hebben invloed op hun kwaliteit. Om hier zeker van te zijn, moet je je kisten kopen bij gerenommeerde handelaren. Dit kunnen directe wijnhuizen zijn, professionele wijnhandelaren of verkoopexperts. Op deze manier kun je een betere traceerbaarheid van je flessen garanderen. En daarmee heb je de beste keuze gemaakt om het risico van namaak te vermijden.

Volume

De beste manier om wijn te kopen is in twee kisten. De eerste wordt gebruikt om regelmatig te testen en de andere om te rijpen. Dit is begrijpelijk, want het smaakprofiel van een jaargang neemt van jaar tot jaar toe. Sommige jaargangen verouderen beter dan andere, en de wijn moet worden doorverkocht op het ideale moment dat hij zijn hoogtepunt bereikt.

Zoek naar koopjes op veiling- en advertentiesites

Je kunt tips vinden over hoe je de beste deals kunt krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de advertentie- en veilingplatforms. Dit is echter niet zonder risico. Je moet dus voorzichtig zijn. Je vindt voorbeelden van klassieke sites zoals eBay of Leboncoin (speciaal ontworpen voor het terugkopen van privékelders). Maar er zijn ook gespecialiseerde online sites die een virtuele veiling aanbieden. Bij deze platforms vind je ook een prijsopgave en de geschiedenis van de verschillende jaargangen.

LEES  3 apps om geld te verdienen met lopen

Het andere voordeel, en niet het minst belangrijke, van veilingsites is de flessen systematisch worden getaxeerd. Je kunt dus zeker zijn van een goede betrouwbaarheid, wat belangrijk is voor flessen die duizenden euro’s waard zijn. Bovendien zijn er een aantal sites die beloven je genoeg geld te laten verdienen door te investeren in wijnen. Dit zijn over het algemeen erg verleidelijke voorstellen. Je moet ze vermijden. Je moet extra waakzaam zijn en ervoor zorgen dat je op de juiste site bent. Pas dus op voor online oplichting.

Beleg in Bordeaux Futures 2021 met Cavissima

Als je wilt investeren in wijn, bieden de primeurs het voordeel van toegang tot zeer gewilde wijnen die vaak onverkrijgbaar zijn omdat ze te zeldzaam zijn. Je kunt er ook minder voor betalen, omdat zeldzaamheid onvermijdelijk de prijzen opdrijft op het moment van doorverkoop. Het is dus een zeer goede investering om flessen wijn en primeur te kopen.

Als je niet weet hoe je deze investering moet doen, kun je dat doen via de website cavissima.com. Dit is een platform dat zich al jaren specialiseert in wijninvesteringen en verschillende oplossingen biedt. Je kunt kiezen tussen :

  • la cave sésame
  • de topkelder
  • de platina kelder

Wees gerust, wat er ook gebeurt, je krijgt advies over het selecteren van de wijn die je wilt kopen. Bij de eerste twee oplossingen is de assistent virtueel, maar als je hulp nodig hebt, is de klantenservice altijd beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Bij de platinum kelder geeft een adviseur je aanbevelingen.

LEES  5 tips om geld te verdienen met Paypal

Je moet je er ook van bewust zijn dat je de flessen niet thuis hoeft te bewaren als de aankoop voor wederverkoop is. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over keldertemperatuur en vochtigheid. Als je flessen thuis wilt laten bezorgen voor eigen gebruik of om door te verkopen, kan dat natuurlijk ook bij Cavissima. Je hoeft alleen maar te wachten tot de primeurwijnen gebotteld zijn.

In ieder geval, zoals ook op deze site wordt vermeld, zijn Bordeaux-wijnen een veilige keuze. Natuurlijk moet je ongeveer twee jaar wachten tot de wijn gebotteld is, maar dat is niet bindend. Een wijn heeft immers een houdbaarheidsdatum. Investeringswijnen worden niet meteen na botteling gedronken. Uiteindelijk kun je zo een meerwaarde van minstens 10% realiseren ten opzichte van de prijs die je in het begin hebt betaald. Als er gespeculeerd wordt, kunnen de prijzen zelfs stijgen.

Het kopen van en primeur wijnen geeft wijnhuizen ook een voorschot in contanten. Afhankelijk van het jaar kunnen ze het meer of minder moeilijk hebben, vooral na een slechte oogst. Het voorschot dat ze krijgen uit de verkoop van en primeur wijnen kan hen ook in staat stellen om te blijven investeren en produceren. Zo help je hen te steunen.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Geld tips
  • 8 tips om te investeren in wijn zonder een fout te maken