Image

5 tips om geld te besparen in de supermarkt

Er zijn een aantal trucs die je kunt gebruiken om je uitgaven aan eten te beperken. Hier zijn een paar tips voor gemakkelijk besparen als je boodschappen gaat doen.

1. Bepaal van tevoren het menu van de week

Het eerste wat je moet doen als je geld wilt besparen is organiseren. Georganiseerd zijn betekent dat je niet urenlang boodschappen hoeft te doen en het gevoel hebt dat je niets hebt om te koken. Plan je maaltijden voor de week en stel je boodschappenlijstje op op basis van je voorkeuren. Deze tip kan je helpen om consistente aankopen te doen en te voorkomen dat je onnodige producten koopt. Voor sommige mensen kan het plannen van menu’s ingewikkeld zijn. Plannen is echter een uitstekende manier om gemakkelijk je boodschappenlijstje samen te stellen en tegelijkertijd geld te besparen.

2. Plan een maandelijks boodschappenbudget

Het niet opstellen van een maandelijks boodschappenbudget kan ertoe leiden dat je veel geld uitgeeft aan je boodschappen. Net als alle andere uitgaven die je elke maand doet, is het opstellen van een budget belangrijk als je geld wilt besparen. Je moet dus een maandelijks boodschappenbudget opstellen en er alles aan doen om te voorkomen dat je meer uitgeeft dan je hebt gepland. Mensen tussen 18 en 24 jaar hebben de neiging om een budget van 236 euro per maand vast te stellen. Dit bedrag dekt zowel de boodschappen als de lunches. Meestal is weten wat de waarde van je mandje is voordat je naar de kassa gaat een van de obstakels om je aan een budget te houden. Om onaangename verrassingen te voorkomen, kun je het beste een mobiele telefoon gebruiken om de waarde van je boodschappenkarretje onderweg af te trekken.

LEES  3 tips voor het kiezen van de juiste kassa

3. Doe één keer per week boodschappen

Om geld te besparen in de supermarkt moet je één keer per week boodschappen doen. Er is een gezegde dat luidt: “Hoe minder uitstapjes je maakt naar de supermarkt, hoe minder verleiding je hebt om uit te geven”. Het vermijden van uitstapjes naar de supermarkt leidt tot het uitputten van de voedselreserves in je koelkast. Eén keer per week boodschappen doen zal je ook creatiever maken bij het samenstellen van je menu’s en recepten. Deze tip helpt je niet alleen om geld te besparen op je boodschappen, maar ook om voedselverspilling te voorkomen.

4. Vermijd boodschappen doen met je kinderen

Krijgt je kind elke keer driftbuien als het het koekje of de yoghurt uit de tv-reclame in het schap van de supermarkt ziet liggen? Als dat het geval is, kun je je kind thuislaten en hoef je niet met deze beproeving om te gaan als je boodschappen gaat doen. Bovendien kun je dan met een gerust hart boodschappen doen. Je kunt je kinderen echter wel uitnodigen om mee te werken aan het opstellen van je maandelijkse boodschappenbudget als ze wat ouder zijn. Op die manier kun je ze aanmoedigen om je te vertellen wat ze aan het boodschappenlijstje willen toevoegen. Als ze per se met je mee willen winkelen, leg dan uit dat ze geen toegang hebben tot de lijst met extra producten.

5. Koop in bulk of groothandel

Allereerst is het goed om te weten dat kopen in bulk consumenten in staat stelt om precies de hoeveelheid producten te kopen die ze nodig hebben. Deze optie is bedoeld voor mensen die alleen wonen. Het kan ook interessant zijn voor mensen die een gerecht willen maken met een ingrediënt dat ze normaal niet gebruiken. De tweede optie is om in bulk te kopen. Hier kun je alledaagse producten in grote hoeveelheden kopen. Je moet weten dat de meeste grote merken promoties aanbieden op dit soort formaat. Wees echter voorzichtig, want bulkaankopen kunnen leiden tot voedselverspilling.

Meest recente artikelen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit: