Lunchcafé Plein 10 in Assen wint de landelijke koffie top 100 publieksprijs !

Assen – Eigenlijk hadden ze nog een paar nachten moeten slapen voordat de vlaggen uit konden. Maar door een foutje van de ICT, waardoor de uitslag vroegtijdig op google te vinden was, mogen Bert Erkelens en zijn vrouw Annette Smit, eigenaren van Lunchcafé Plein 10 in winkelcentrum ’t Forum in Assen zich vanaf vandaag een jaar lang de leukste koffiezaak van Nederland noemen. Bert straalt van oor tot oor! Zo trots als een pauw is hij op zijn zaak, op zijn top team van medewerkers en op al zijn gasten die hun waardering middels facebook kenbaar maakten.

Tot zijn grote verrassing nomineerde Horeca Misset zijn lunchcafé als enige in Assen voor de koffie top 100 publieksprijs. Vorig jaar was de jury dermate onder de indruk van zijn zaak dat ze hem tot ‘Beste aanrader van Drenthe’ bestempelden. Dat de jury hem dit jaar zelf voordroeg maakt het extra bijzonder. Toen hij een aantal weken geleden de tussenstand doorkreeg en bleek op plaats 7 te staan, mobiliseerde hij vriend en vijand en steeg met stip naar de top 3. Horeca Misset kwam langs, maakte foto’s en schreef alvast een tekst. De spanning steeg en er werden kosten nog moeite gespaard door te stomen naar plaats 1. Althans dat was natuurlijk de bedoeling. Tablet’s werden aangeschaft om de gasten aan tafel hun stem uit te laten brengen onder het genot van een koffiespecialiteit van Beukenhorst. Het personeel werd een feestje mét overnachting in het vooruitzicht gesteld en er was een financiële beloning voor elke in privétijd binnen gehaalde stem. “Ze gingen als een tierelier” lacht Bert, die natuurlijk zelf ook wild enthousiast was.

Genoodzaakt door ‘het lek’, maakte Horeca Misset maandag 2 september, acht dagen eerder dan gepland, de winnaar bekend. Met ruim 20% van de stemmen prijkt Lunchcafé Plein 10 boven aan de lijst met ruime afstand van de nummer twee; Bagels & Beans uit Hilversum en de nummer 3; Coffeelicious, uit Dordrecht.

Belangrijke criteria voor nominatie waren laagdrempeligheid en genomineerde dient een openbare gelegenheid met een duidelijke horecafunctie te zijn waar onderlinge communicatie en ontmoeting uitgangspunten zijn. En juist dat laatste is precies wat Bert zijn gasten wil bieden; een ontmoetingsplek alsof het een huiskamer betreft waar je je onder het genot van een goed kopje koffie thuis voelt. In de nominatie ziet hij een stuk verbondenheid terug dat hij, met nadruk samen met zijn team, heeft opgebouwd met zijn gasten. “Zes dagen in de week wordt er hard, maar met veel plezier gewerkt” aldus Bert. “De sfeer is gemoedelijk en er is altijd tijd voor een praatje met wie dat maar wil.” Een hecht team dus aan wie de eer van de overwinning grotendeels toe komt, zo beseft ook Bert zich. De overwinning smaakt zoet en zal niet alleen met zijn personeel maar zeker ook met zijn gasten groots gevierd worden.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Sport Oriëntatie Dag op zaterdag 3 september 2016 in Winkelcentrum Marsdijk.

Reacties uitgeschakeld voor Sport Oriëntatie Dag op zaterdag 3 september 2016 in Winkelcentrum Marsdijk.

scooter bestuurde gewond na val op Maria in Campislaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor scooter bestuurde gewond na val op Maria in Campislaan in Assen

Vijf auto’s betrokken bij kettingbotsing op N371 bij Bovensmilde

Reacties uitgeschakeld voor Vijf auto’s betrokken bij kettingbotsing op N371 bij Bovensmilde

Column – “Ik verrek van de pijn”

Reacties uitgeschakeld voor Column – “Ik verrek van de pijn”

Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation promotor toekomstige Formule 1 races op TT Circuit Assen

Reacties uitgeschakeld voor Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation promotor toekomstige Formule 1 races op TT Circuit Assen

Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast in woonwijk in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast in woonwijk in Assen

Man opgesloten gezeten in de lift in de parkeergarage Triade Assen

Reacties uitgeschakeld voor Man opgesloten gezeten in de lift in de parkeergarage Triade Assen

Halloweenavond is weer voorbij

Reacties uitgeschakeld voor Halloweenavond is weer voorbij

leave a comment

Create AccountLog In Your Account