weersverwachting voor de komende dagen

weersverwachting voor de komende dagen

weersverwachtingVanochtend is het op de meeste plaatsen vrij zonnig, maar verspreid over het land valt nog een enkele bui.Assen krijgt hier ook last van.

Vanmiddag komen enkele lichte buien voor. Langs de westkust is veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen en het wordt 19 graden in Assen.

Vanavond is het overal droog en vrij helder. Vannacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Het koelt af naar 9 graden in Assen.

Morgen veroorzaakt een warmtefront veel bewolking. In het zuidoosten is dit sluierbewolking waar de zon regelmatig doorheen weet te schijnen. De noordwestelijke helft van het land heeft de dikste bewolking en maakt zelfs kans op wat regen. ’s Middags kan ook elders een enkele bui ontstaan. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het 24 graden in Assen.

Vrijdag wordt met een matige zuidwestenwind nog wat warmere lucht aangevoerd. Als de zon zich voldoende laat zien kan het 25 graden worden in Assen. In het zuidoosten is er veel ruimte voor de zon, soms afgeschermd door sluierbewolking. In de noordwestelijke landshelft wordt het al snel zwaar bewolkt. In de middag stijgt de kans op een regen- of onweersbui.

In het weekend krijgt een lagedrukgebied nabij Schotland de touwtjes in handen. Er trekken veel wolkenvelden over het land en vooral zondag is de kans op buien groot. Zaterdag wordt het 23 graden in Assen, zondag wordt het 21 graden in Assen.

Twitter @hetweerinassen in opdracht voor moiassen.com

facebook facebook.com/hetweerinassen

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account