Een dagje uit in Assen: 4 adressen die een bezoekje waard zijn

Een dagje uit in Assen: 4 adressen die een bezoekje waard zijn

Een dagje uit in Assen: 4 adressen die een bezoekje waard zijn

Reacties uitgeschakeld voor Een dagje uit in Assen: 4 adressen die een bezoekje waard zijn

Met een oppervlakte van meer dan 83 km² heeft Assen veel te bieden aan toeristen. Er zijn bijvoorbeeld de mooie parken en de leuke kinderboerderijen, terwijl de historische binnenstad een aantal mooie winkelstraten en overdekte winkelcentra herbergt. Ook het standbeeld van Bartje Bartels is in Assen te vinden. We hebben het over enkele adresjes die toeristen zeker horen te kennen.

Stoottroepenmuseum

In het Stoottroepenmuseum tref je een mooie expositie aan in een heel net en overzichtelijk museum. Het museum vertelt het verhaal van het Regiment Stoottroepen Prins Bernhard, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is ontstaan uit onder meer de knokploegen. Ze droegen bij aan de bevrijding van Nederland en ze trokken later naar onder meer Nederlands-Indië, Bosnië en Herzegovina, Afghanistan en Irak. Het museum bevindt zich op het terrein van de Johan Willem Frisokazerne in Assen.

Adres: Balkenweg 3, 9405 CC Assen

Drents Museum

Het Drents Museum is een museum dat zich in het voormalige klooster Maria in Campis bevindt. Het heeft een heel mooie collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe. Daarnaast zijn er altijd wel een aantal vaste en wisselende tentoonstellingen die weten te boeien. Onder andere het meisje van Yde en het Paar van Weerdinge, veenlijken uit de Nederlandse ijzertijd, zijn er te vinden. Van deze lichamen zijn zelfs een aantal organen bewaard gebleven, te danken aan de zuren die in het veen aanwezig zijn. Tot maart 2022 vind je in het Drents museum de tentoonstelling Viva La Frida!, met werken van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo.

Adres: Brink 1, 9400 AC Assen

TT Circuit Assen

Met een ligging in de achtertuin van Groningen, waar de Trots van het Noorden speelt, zijn er in Assen altijd wel bezoekers die te vinden zijn voor sportwedstrijden en voetbalweddenschappen. In Assen wacht hen echter geen voetbalclub op, maar wel het TT Circuit Assen. Het circuit is de thuishaven van talloze motorraces waarop duchtig kan worden gewed, maar het is natuurlijk ook een toplocatie voor de motorsportliefhebber. Daarnaast vinden er events plaats, zoals het Truckstar Festival. Ook worden er concerten gehouden en onder meer de proloog van de Ronde van Spanje vond eerder al op dit circuit plaats. En het mooiste is misschien wel dat je zelf over het asfalt van het TT Circuit Assen kan scheuren. Dit kan zowel met je eigen auto als met je eigen motor.

Adres: De Haar 9, 9405 TE Assen

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Net buiten de grenzen van Assen is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork te vinden. Het kamp werd door de Nederlandse regering gebouwd als vluchtelingenkamp voor joodse vluchtelingen. Door de Duitse bezetter werd het al snel omgedoopt tot een doorgangskamp, een voorportaal dat werd gebruikt om meer dan honderdduizend joden naar de concentratie- en vernietigingskampen te deporteren. Vanuit het kamp vertrok toen 103 keer een trein. De meeste treinen reden naar Auschwitz. Onder meer Anne Frank en haar familie werden met de laatste trein van Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd. Het verhaal van de deportaties en het leven in het kamp ontdek je in het herinneringscentrum.

Adres: Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen

Reacties

Beheer

Related Posts

DERDE DINSDAG OVER WERELDVREDE

Reacties uitgeschakeld voor DERDE DINSDAG OVER WERELDVREDE

Voor gezelligheid ga je naar “De Groeiplek”

Reacties uitgeschakeld voor Voor gezelligheid ga je naar “De Groeiplek”

Motorrijder uit Assen rijdt 56 km/h te hard over De Haar in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Motorrijder uit Assen rijdt 56 km/h te hard over De Haar in Assen

WERELDWIJZE WORKSHOPS DOOR ASSER ONDERNEMERS

Reacties uitgeschakeld voor WERELDWIJZE WORKSHOPS DOOR ASSER ONDERNEMERS

Politie sluit misdrijf op 25-jarige Assenaar uit

Reacties uitgeschakeld voor Politie sluit misdrijf op 25-jarige Assenaar uit

Into Nature uitgesteld

Reacties uitgeschakeld voor Into Nature uitgesteld

Buskaartje in Groningen en Drenthe wordt flink duurder

Reacties uitgeschakeld voor Buskaartje in Groningen en Drenthe wordt flink duurder

Hof van Saksen start samenwerking met Drenthe College

Reacties uitgeschakeld voor Hof van Saksen start samenwerking met Drenthe College

ondergrondse container in brand aan de Stadhouderslaan in ASSEN

Reacties uitgeschakeld voor ondergrondse container in brand aan de Stadhouderslaan in ASSEN

68-jarige vrouw valt met fiets in Assen, politie zoekt groep jongeren

Reacties uitgeschakeld voor 68-jarige vrouw valt met fiets in Assen, politie zoekt groep jongeren

Create AccountLog In Your Account