Zo houden we samen de straten van Assen schoon

Zo houden we samen de straten van Assen schoon

Zo houden we samen de straten van Assen schoon

Reacties uitgeschakeld voor Zo houden we samen de straten van Assen schoon

Iedereen geniet ervan als de buurt er knap uitziet. Het is een genot om door een straat te wandelen waar de bloemperken er netjes uitzien, waar je niet hoeft te slalommen om de viezigheid op straat en waar geen afval op de straat zwerft. Helaas zijn de straten lang niet altijd zoals we willen dat ze eruitzien. Maar niet getreurd: daar kunnen we namelijk met z’n allen verandering in brengen. Wij geven tips zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de straten van Assen er voortaan schoon en netjes uitzien.

Gooi afval in de afvalbak

Het lijkt voor zich te spreken: afval hoort in de afvalbak en niet op straat. Maar toch liggen onze straten bezaaid met snoeppapiertjes, blikjes, mondmaskers en tissues. Het is een kleine moeite om afval bij je te houden tot je een afvalbak tegenkomt. En let er ook op dat afval niet op andere manieren op straat belandt. Houd je aan de juiste voorschriften bij het wegbrengen of aan de weg zetten van afval en reinig de auto regelmatig met een stofzuiger om wegwaaiend afval te voorkomen wanneer de deur wordt geopend.

Gooi sigarettenpeuken niet op straat

Het lijkt wellicht onschuldige actie, een sigarettenpeuk op straat uitmaken, maar het heeft veel nadelige gevolgen voor het milieu. Sigarettenpeuken op straat zijn namelijk niet alleen heel ontsierend, maar ze dragen ook bij aan de groeiende plasticvervuiling. De peuken bevatten namelijk plastic en dit blijft ontzettend lang aanwezig in ons milieu. Bovendien zien vogels de sigarettenpeuken vaak aan voor voedsel, met alle gevolgen van dien.

Ruim de hondenpoep op

Het is veel mensen een doorn in het oog: de hondenpoep op straat en op grasvelden. Als je even niet oplet, sta je erin of spelen de kinderen voetbal op een veld met hondenpoep. Het is niet alleen heel vies, maar het is ook nog eens verboden. Wist je bijvoorbeeld dat er een boete van € 140,- staat op het niet opruimen van hondenpoep? Iedereen is verplicht een opruimzakje bij zich te dragen bij het uitlaten van de hond en om de hondenpoep direct op te ruimen.

Onkruid wieden

Een kleine moeite, maar een groot plezier voor het oog: onkruid wieden. De gemeente doet zijn uiterste best om de perken netjes te houden en vrij van onkruid te houden, maar inwoners van Assen kunnen ook veel doen om het onkruid bij hun woning weg te houden. Plant een mooie struik of bloemen bij de gevel of in de voortuin en neem zo nu en dan even de tijd om het onkruid aan de straat te verwijderen.

Geveltuintjes

Lang niet iedereen beschikt over een voortuin, maar dat betekent niet dat je de stoep voor jouw woning niet kunt opvrolijken. Het is namelijk iedereen toegestaan om een geveltuin aan te leggen, mits er genoeg ruimte op de stoep voor is en de tuin niet te groot is. Trek die stenen er dus maar uit en plant een mooie struik of een gezellig bloemperkje voor de deur. Dat is niet alleen leuk om te zien, maar het is ook nog eens bevorderlijk voor de biodiversiteit en de afwatering in de straat.

Zwerfafval rapen

Heb jij wel eens zwerfafval in de buurt opgeruimd? Steeds meer mensen nemen het initiatief om hun buurt op te ruimen door regelmatig een rondje te lopen met een grijper en een afvalzak. Het is een kleine moeite en je haalt er veel zwerfafval mee van de straat. Veel gemeentes juichen dit soort initiatieven van harte toe en in Assen kun je via de gemeente of via het Duurzaamheidscentrum Assen de benodigde materialen aanvragen. Maak de opruimronde nog leuker door het met gelijkgestemden te doen of door er een leuk spel van te maken. Populaire spelletjes zijn onder andere #zwerfiebingo en #zwerfieestafette. Deel jouw vondsten op social media en kom in contact met een heleboel gelijkgestemden.

Reacties

Beheer

Related Posts

Kop-staart aanrijding op de Europaweg Zuid in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Kop-staart aanrijding op de Europaweg Zuid in Assen

Wolkbreuk zet Assen compleet blank

Reacties uitgeschakeld voor Wolkbreuk zet Assen compleet blank

Kleine schoorsteenbrand in Loon

Reacties uitgeschakeld voor Kleine schoorsteenbrand in Loon

DNK organiseert feestelijk weekend met Koningsdag op het Kolkplein en ‘Country in de tuin’

Reacties uitgeschakeld voor DNK organiseert feestelijk weekend met Koningsdag op het Kolkplein en ‘Country in de tuin’

bestrijding of aanpak leegstand panden in Assen

Reacties uitgeschakeld voor bestrijding of aanpak leegstand panden in Assen

Uitdagende Rabo Escape Game tijdens de Spaardag

Reacties uitgeschakeld voor Uitdagende Rabo Escape Game tijdens de Spaardag

Ontzorgd Verhuizen opent 7 nieuwe vestigingen

Reacties uitgeschakeld voor Ontzorgd Verhuizen opent 7 nieuwe vestigingen

Voorlichtingsavond Alfa-college helpt jongeren bij studiekeuze Vraag naar mbo’ers wordt steeds groter

Reacties uitgeschakeld voor Voorlichtingsavond Alfa-college helpt jongeren bij studiekeuze Vraag naar mbo’ers wordt steeds groter

Overpad tot het middenperron Assen dicht

Reacties uitgeschakeld voor Overpad tot het middenperron Assen dicht

Wonderbaarlijke wijze overleving het reebokje botsing met en auto

Reacties uitgeschakeld voor Wonderbaarlijke wijze overleving het reebokje botsing met en auto

Create AccountLog In Your Account