Eerste online MVO-Conferentie AssenvoorAssen een succes

Eerste online MVO-Conferentie AssenvoorAssen een succes

Eerste online MVO-Conferentie AssenvoorAssen een succes

Reacties uitgeschakeld voor Eerste online MVO-Conferentie AssenvoorAssen een succes

ASSEN – Dit jaar bezochten ruim 130 bezoekers de eerste online MVO-conferentie van AssenvanAssen. Binnen een professionele eventomgeving werden de bezoekers geïnspireerd door verschillende aangesloten partners rondom het thema armoede en laaggeletterdheid.

‘Na een heftig corona-jaar waarin live ontmoeten niet of nauwelijks mogelijk was zijn we de uitdaging aangegaan om elkaar online te ontmoeten. Dat is goed gelukt’, volgens Willem Hulshof, voorzitter van AssenvoorAssen. Na een inspirerend ervaringsverhaal van Roald Leemrijse, bestuurslid van AssenvoorAssen, werden verschillende gasten door hem geïnterviewd. 

Eric van Oosterhout, voorzitter van het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en Jennifer Troost, kernteamlid van Moedige Dialoog Drenthe, werden door Roald Leemrijse bevraagd over het belang van hun initiatieven. Waar het Bondgenootschap zich inzet voor het thema laaggeletterdheid in Drenthe richt Moedige Dialoog zich op financiële redzaamheid en in het bijzonder op vroegsignalering, preventie en educatie. Ook de raakvlakken tussen laaggeletterdheid en financiële redzaamheid zijn groot. Dit werd nog eens duidelijk toen ervaringsdeskundige Johannes zijn ervaringen deelde met de bezoekers. In een interview met de voorzitters Willem Hulshof van AssenvoorAssen en Kor IJszenga van Ondernemend Assen werd onderschreven hoe belangrijk het is dat werkgevers met dit onderwerp aan de slag gaan. Het levert uiteindelijk zowel voor de werknemer als voor de werkgever veel op. 

Na het eerste deel van het programma gaf Christophe Geuskens van Moedige Dialoog Nederland een presentatie over het onderzoek en de pilots die gedraaid worden in het land met een aanpak voor werkgevers. Werkgevers zijn een belangrijke partner en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vroegsignalering van armoede en laaggeletterdheid. Deze aanpak levert uiteindelijk een lager ziekteverzuim, minder kosten aan het verwerken van loonbeslag en productieverlies dat kan oplopen tot 13.000 euro per jaar. Werkgevers in Drenthe die hiermee aan de slag willen en ook willen deelnemen aan dit programma kunnen zich melden bij Moedige Dialoog Drenthe.

Na het plenaire programma waren diverse initiatieven en partners te bezoeken op het informatieplein en was er de mogelijkheid om in groepjes of 1:1 met elkaar in gesprek te gaan op het ontmoetingsplein. Een nieuwe manier van online ontmoeten. De informatie van de diverse partners is de komende maand nog te bezoeken op het informatieplein: https://mvo-conferentie.meeple-events.nl/. Naast eerder genoemden zijn ook de Gemeente Assen, Provincie Drenthe, het project ‘samenwerken met ervaring’ van Sterk uit Armoede en Tinten, Vaart Welzijn, Taalhuis en Ondernemend Assen vertegenwoordigd op het informatieplein.

We kijken terug op een interessante online MVO-conferentie met een maatschappelijk thema waarbinnen veel gebeurd maar ook nog heel veel te doen. Heb je dit evenement gemist en wil je dat de volgende keer voorkomen? Sluit je dan aan bij het ondernemende netwerk dat AssenvoorAssen biedt. 

Dit kan via info@assenvoorassen.nl.  

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

TT Circuit maakt zich op voor 38ste Truckstar Festival

Reacties uitgeschakeld voor TT Circuit maakt zich op voor 38ste Truckstar Festival

Kerstavond 2020: “Een engel boven Rolde”

Reacties uitgeschakeld voor Kerstavond 2020: “Een engel boven Rolde”

Zorgcentrum de Slingeborgh in Assen houdt zaterdagmiddag weer markt

Reacties uitgeschakeld voor Zorgcentrum de Slingeborgh in Assen houdt zaterdagmiddag weer markt

Popronde op donderdag 17 oktober 2019 in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Popronde op donderdag 17 oktober 2019 in Assen

Saturday Evening Blues Jam met Robert Cotton

Reacties uitgeschakeld voor Saturday Evening Blues Jam met Robert Cotton

Warenhuis Vanderveen op Stelten

Reacties uitgeschakeld voor Warenhuis Vanderveen op Stelten

Zwemfestijn Kerstvakantie in Bonte Wever

Reacties uitgeschakeld voor Zwemfestijn Kerstvakantie in Bonte Wever

123inkt.nl jeugdhoofdsponsor bij vvLEO

Reacties uitgeschakeld voor 123inkt.nl jeugdhoofdsponsor bij vvLEO

Kerstmarkt en zang in Assen 2016

Reacties uitgeschakeld voor Kerstmarkt en zang in Assen 2016

Passagier motor gewond bij aanrijding

Reacties uitgeschakeld voor Passagier motor gewond bij aanrijding

Create AccountLog In Your Account