Ton Schroor nieuwe stichtingsvoorzitter LEAD Music Leadership Academy

Ton Schroor nieuwe stichtingsvoorzitter LEAD Music Leadership Academy

Ton Schroor nieuwe stichtingsvoorzitter LEAD Music Leadership Academy

Reacties uitgeschakeld voor Ton Schroor nieuwe stichtingsvoorzitter LEAD Music Leadership Academy

Per 1 januari 2021 is drs. Ton Schroor benoemd tot voorzitter van de stichting LEAD Conductors. De stichting houdt toezicht op de LEAD Music Leadership Academy. Schroor volgt in deze functie Henk Jan Bolding op, die onlangs tot burgemeester van de gemeente Hoogeland werd benoemd.

 Ton Schroor is directeur van VNO-NCW MKB Noord en was onder meer logoburgemeester en wethouder onderwijs, cultuur, financiën en economische zaken van de Gemeente Groningen. Het LEAD-bestuur dat hij gaat voorzitten houdt toezicht op het verder uitbouwen van de Academie.

Schroor zegt daarover zelf: ‘Ik vind het een voorrecht dat LEAD mij hiervoor heeft benaderd. Het liefst ben ik bestuurlijk betrokken in een pionier-fase van een organisatie. In mijn werk komen cultuur, onderwijs, ondernemerschap en openbaar bestuur bij elkaar. Dat past perfect bij LEAD. Samen met de LEAD-leiding ziet het stichtingsbestuur het realiseren van het nieuwe Strategisch Plan 2021-2024 als een uitdagende opdracht.’

LEAD Music Leadership Academy, kortweg LEAD, ontstond in 2014. De Academie beoogt de kwaliteit van het professionele en amateurmuziekwerkveld te verbeteren, door samen met dit veld structureel te werken aan de ontwikkeling van artistiek leiderschap. Daarnaast worden, vanuit de in de Academie opgedane kennis en ervaring, leiderschapstrainingen en -workshops aangeboden aan een breed veld van ondernemers en leidinggevenden.

Aan de Academie-activiteiten verlenen professionele dirigenten, orkesten en ensembles hun medewerking. LEAD wordt artistiek geleid door Chris Fictoor, Geert-Jan van Beijeren en Arjan Tien en zakelijk door Martijn Veenstra. Samen met hen vormt een kernteam van jonge ambitieuze dirigenten het kloppend hart van de Academie.

In het muziekwerkveld zelf biedt LEAD, onder leiding van senior-professionals, intensieve masterclasses en personal coaching-trajecten aan. Doelgroepen zijn dirigenten en andere artistiek leiders, bestuurders en hun koren en orkesten. In een ‘learning community’ van deelnemers is intervisie een belangrijke werkvorm: leren van elkaars ervaringen, vinden van nieuwe inspiratiebronnen.

Sinds 2014 vindt op resort Hof van Saksen (Drenthe) in september een jaarlijks driedaags LEAD-studieweekend plaats. In 2021 organiseert LEAD daarnaast een serie studiedagen in diverse Nederlandse regio’s. Vanwege de Covid-crisis is een van de actuele dagthema’s: ‘Hoe houd je in crisistijden je ensemble bij elkaar?’

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account