Dag van de Pedagogisch Medewerker

Dag van de Pedagogisch Medewerker

Dag van de Pedagogisch Medewerker

Reacties uitgeschakeld voor Dag van de Pedagogisch Medewerker

ASSEN – Duizenden pedagogisch medewerkers ontvangen vandaag een persoonlijke bedankvideo in hun mailbox. Een blijk van waardering van de kinderopvangorganisatie waar zij werken voor het betekenisvolle werk dat zij doen voor kinderen én ouders. Ook Kids First een grote kinderopvangorganisatie in het Noorden met meer dan 500 medewerkers doet mee aan deze landelijke actie.

Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Een bijzonder vak vraagt om een bijzondere waardering. De bedankvideo is een initiatief van de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’.

 ‘Kinderopvang heeft er mede voor gezorgd dat het onderwijs en de zorg, maar ook bijvoorbeeld het openbaar vervoer, de transportsector en de voedselketen hebben kunnen doordraaien tijdens de lockdown, zegt Hylco Mulder manager Planning en Communicatie van Kids First. ‘De medewerkers in kinderopvang hebben daarvoor vanuit de regering een groot compliment gekregen, maar staan nu toch weer met lege handen als het gaat om voorrang bij Covid-19-testbeleid. Deze tegenstelling is voor ons reden om onze waardering richting onze pedagogische sterren opnieuw uit te spreken.’

Dat kinderopvang onmisbaar is, is de afgelopen periode wel gebleken. Kinderopvang betekent veel voor kinderen én ouders. Werken in tijden van corona doet een groot beroep op de flexibiliteit en veerkracht van medewerkers. Even invallen voor een collega die getest moet worden, een dagje ruilen of een geplande vakantie uitstellen. Het leidt in deze tijd tot steeds meer gepuzzel en vraagt opnieuw veel extra inzet van de medewerkers om overal de bezetting rond te krijgen.

Pedagogisch medewerkers hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. In de bedankvideo is te zien hoe Eva zelf een probleem oplost en leert Feije hoe de natuur in elkaar zit. Kinderopvang is veel meer dan een opvang. Kinderen vangen hier namelijk heel veel op. Zoals nieuwe woorden, creativiteit, sociale vaardigheden en hoe ze zichzelf blijven. De campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ maakt het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar en richt zich op het versterken van de beroepstrots. En dat is de reden dat Kids First meedoet aan deze actie. ‘De campagne heel duidelijk de meerwaarde laat zien van de pedagogisch medewerkers bij de ontwikkeling van het kind. De campagne doet recht aan het imago van de medewerkers en zorgt er bovendien voor dat de branche toegankelijker wordt voor geïnteresseerden die wellicht al vaker hebben overwogen om de overstap naar het mooiste vak wat er bestaat te maken. De actie gaat zorgen voor ontzettend veel glimlachen vandaag en dat is misschien wel het allerbelangrijkste in deze bijzondere tijd,’ zegt Hylco Mulder.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Treinverkeer stilgelegd na aanrijding bij het NS station in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Treinverkeer stilgelegd na aanrijding bij het NS station in Assen

EEN WNF-PAKKET IS (AAN DE) NATUUR SCHENKEN

Reacties uitgeschakeld voor EEN WNF-PAKKET IS (AAN DE) NATUUR SCHENKEN

Zwaargewonde na botsing Auto-Auto in Bovensmilde

Reacties uitgeschakeld voor Zwaargewonde na botsing Auto-Auto in Bovensmilde

Resto VanHarte als pop-up restaurant in Bovensmilde

Reacties uitgeschakeld voor Resto VanHarte als pop-up restaurant in Bovensmilde

Adventsconcert door Vocaal Ensemble Arioso

Reacties uitgeschakeld voor Adventsconcert door Vocaal Ensemble Arioso

Politie doet inval bij woning in de wijk Peelo Assen

Reacties uitgeschakeld voor Politie doet inval bij woning in de wijk Peelo Assen

Rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor Rondleiding langs de architectuurgeschiedenis van het Drents Archief

Auto gaat in vlammen op aan Hildegard van Bingenweg Assen

Reacties uitgeschakeld voor Auto gaat in vlammen op aan Hildegard van Bingenweg Assen

Verbijsterd, verontwaardigd, verraden

Reacties uitgeschakeld voor Verbijsterd, verontwaardigd, verraden

Create AccountLog In Your Account