Smaakjes van e-sigaretten worden verboden

Smaakjes van e-sigaretten worden verboden

Smaakjes van e-sigaretten worden verboden

Reacties uitgeschakeld voor Smaakjes van e-sigaretten worden verboden

Er komt een einde aan e-sigaretten met smaakjes als aardbeienijs, mango, hazelnootpasta of mojito. Het verbod op smaakjes moet e-sigaretten minder aantrekkelijk maken voor jongeren. Tabakssmaken worden uitgezonderd van het verbod, zodat rokers e-sigaretten kunnen blijven gebruiken in een uiterste stoppoging.

Het instituut Trimbos concludeerde dit voorjaar dat e-sigaretten schadelijker zijn dan gedacht en dat de Nederlandse volksgezondheid het meest gebaat is bij ontmoediging. Het gebruik zou beperkt moeten worden tot de groep rokers die het echt niet lukt om te stoppen met bewezen effectieve hulpmiddelen. Ook komen er steeds meer aanwijzingen dat de e-sigaret een opstapproduct is naar het roken van gewone sigaretten, en dat – zoals blijkt uit RIVM-onderzoek – de vele smaakjes het product aantrekkelijk maken voor jongeren.

Staatssecretaris Blokhuis: “Er wordt door allerlei organisaties heel hard gewerkt om beginnen met roken moeilijker te maken en stoppen makkelijker. Dat is ook hard nodig want het blijft onacceptabel dat er jaarlijks 20.000 mensen in ons land sterven aan de gevolgen van roken en dagelijks zo’n 75 kinderen beginnen met roken. De nieuwe inzichten bevestigen dat de rookvrije generatie die er aankomt ook een e-sigaretvrije generatie moet zijn. Voor e-sigaretten met allerlei verleidelijke, exotische smaakjes is daarin geen plaats.”

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account