Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

Reacties uitgeschakeld voor Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

COEVORDEN – Stedelijk Museum Coevorden opent vanaf 2 juni weer haar deuren voor het publiek. Het Cultuurhistorisch Paviljoen (ArcheoHotspot) op de Weeshuisweide blijft voorlopig nog gesloten. Wij zien onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid op deze locatie te kunnen waarborgen. Het Cultuurhistorisch Paviljoen zal daarom tijdelijk worden omgebouwd tot expositieruimte die van de buitenkant te bezichtigen is.

Voor het museum hanteren we aangepaste openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 13:00 – 17:00 en op zondag van 12:00 – 17:00. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen en volgen we het protocol van de Museumvereniging. Zo kunnen bezoekers vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum.

Er is dus geen kaartverkoop meer in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Via de website van het museum kunt u een tijdsblok boeken waarop u het museum kunt betreden. Er wordt een beperkt aantal mensen per tijdsblok toegang verleend. Op deze manier reguleren we het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen, voor zowel het publiek als de medewerkers. We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

Daarnaast zijn wij bezoekers verplicht te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis. We kunnen u toegang tot het museum weigeren bij gezondheidsklachten. We hebben speciale bezoekersregels opgesteld die momenteel gelden in het museum. Deze kunt u vinden op de website van het museum: www.museumcoevorden.nl.

De tentoonstelling ‘’Wapentuig in het tuighuis’’ zal worden verlengd tot en met 13 september 2020. Deze bijzondere collectie, met bruiklenen van het Rijksmuseum, bestaat uit o.a. diverse typen helmen en onderdelen van harnassen, zoals ze op de Amsterdamse schutterstukken te zien zijn en ook door Rembrandt werden afgebeeld op zijn iconisch schilderstuk ‘’De Nachtwacht’’.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Wederom gewonde bij botsing tegen boom op de Anreep in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wederom gewonde bij botsing tegen boom op de Anreep in Assen

Keukentafel toch niet ideale werkplek

Reacties uitgeschakeld voor Keukentafel toch niet ideale werkplek

Hardleerste drankrijder wordt twee keer aangehouden in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Hardleerste drankrijder wordt twee keer aangehouden in Assen

Man gewond aangetroffen in schuur onder kloofmachine in Westerbork

Reacties uitgeschakeld voor Man gewond aangetroffen in schuur onder kloofmachine in Westerbork

Twee slachtoffers bij ongeluk in Havelte

Reacties uitgeschakeld voor Twee slachtoffers bij ongeluk in Havelte

Bestuurder ziet auto over het hoofd op N34bij Ees

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder ziet auto over het hoofd op N34bij Ees

Update: rond de sloop van het stationsgebied in Assen(Video)

Reacties uitgeschakeld voor Update: rond de sloop van het stationsgebied in Assen(Video)

Create AccountLog In Your Account