Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

Reacties uitgeschakeld voor Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open

COEVORDEN – Stedelijk Museum Coevorden opent vanaf 2 juni weer haar deuren voor het publiek. Het Cultuurhistorisch Paviljoen (ArcheoHotspot) op de Weeshuisweide blijft voorlopig nog gesloten. Wij zien onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid op deze locatie te kunnen waarborgen. Het Cultuurhistorisch Paviljoen zal daarom tijdelijk worden omgebouwd tot expositieruimte die van de buitenkant te bezichtigen is.

Voor het museum hanteren we aangepaste openingstijden. Van dinsdag tot en met zaterdag is het museum geopend van 13:00 – 17:00 en op zondag van 12:00 – 17:00. Hierbij staat de veiligheid van de bezoekers en medewerkers voorop. Om voor iedereen het bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal maatregelen genomen en volgen we het protocol van de Museumvereniging. Zo kunnen bezoekers vanaf nu alleen online een kaartje kopen via de website van het museum.

Er is dus geen kaartverkoop meer in het Arsenaal. Dit geldt voor iedere bezoeker (ook voor museumkaarthouders en Vrienden van). Via de website van het museum kunt u een tijdsblok boeken waarop u het museum kunt betreden. Er wordt een beperkt aantal mensen per tijdsblok toegang verleend. Op deze manier reguleren we het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum aanwezig is. Ook treffen we extra hygiëne-maatregelen, voor zowel het publiek als de medewerkers. We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

Daarnaast zijn wij bezoekers verplicht te vragen naar eventuele gezondheidsklachten. Heeft u klachten, blijf dan thuis. We kunnen u toegang tot het museum weigeren bij gezondheidsklachten. We hebben speciale bezoekersregels opgesteld die momenteel gelden in het museum. Deze kunt u vinden op de website van het museum: www.museumcoevorden.nl.

De tentoonstelling ‘’Wapentuig in het tuighuis’’ zal worden verlengd tot en met 13 september 2020. Deze bijzondere collectie, met bruiklenen van het Rijksmuseum, bestaat uit o.a. diverse typen helmen en onderdelen van harnassen, zoals ze op de Amsterdamse schutterstukken te zien zijn en ook door Rembrandt werden afgebeeld op zijn iconisch schilderstuk ‘’De Nachtwacht’’.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

45-jarige vrouw uit Assen verdacht van poging tot moord op GGZ-medewerkster

Reacties uitgeschakeld voor 45-jarige vrouw uit Assen verdacht van poging tot moord op GGZ-medewerkster

LITERAIRE BUSTOUR DOOR HET LAND VAN DE REEST Op ontdekkingstocht langs literaire hoogtepunten in Zuidwest-Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor LITERAIRE BUSTOUR DOOR HET LAND VAN DE REEST Op ontdekkingstocht langs literaire hoogtepunten in Zuidwest-Drenthe

Politie is zoekt vandalen na vernieling bij Het Kanaal

Reacties uitgeschakeld voor Politie is zoekt vandalen na vernieling bij Het Kanaal

Auto belandt in sloot bij rotonde N34 Gieten

Reacties uitgeschakeld voor Auto belandt in sloot bij rotonde N34 Gieten

De Kerstmarkt op het Koopmansplein

Reacties uitgeschakeld voor De Kerstmarkt op het Koopmansplein

Gesprongen waterleiding in de wijk Baggelhuizen Assen

Reacties uitgeschakeld voor Gesprongen waterleiding in de wijk Baggelhuizen Assen

ongeluk met vrachtwagen op A28

Reacties uitgeschakeld voor ongeluk met vrachtwagen op A28

Personenauto te water in Smilde

Reacties uitgeschakeld voor Personenauto te water in Smilde

Create AccountLog In Your Account