Coulthard in Formule 1-auto door binnenstad Assen

 Assen- David Coulthard geeft op 2 augustus een Formule 1-demonstratie in de binnenstad van Assen.

Eerder werd al bekend dat de oud-Formule 1-coureur op 4 augustus een demonstratie geeft tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit. Op 2 augustus geeft de Schot in een wagen van Red Bull Racing een voorproefje. Hij start bij de Nieuwe Kolk en rijdt vervolgens langs de Vaart. Het is voor de eerste keer dat er een Formule 1-auto naar Assen komt. De organisatie van de Gamma Racing Day probeerde dit vorig jaar ook al, maar slaagde daar toen niet in.

Dertienvoudige Formule 1 winnaar verzorgt Red Bull F1-demo op TT Circuit  Assen 

De bekende Schotse oud-Formule 1-coureur David Coulthard verzorgt zondag 4 augustus aanstaande op het TT Circuit Assen een Formule 1-demonstratie in de Infiniti Red Bull Racing Car. Dit gebeurt tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day. Aan Coulthard, vice-wereldkampioen Formule 1 in 2001 en meervoudig Grand Prix winnaar, de eer om voor het eerst in de geschiedenis een actuele F1-bolide van Red Bull Racing over het legendarische Circuit van Drenthe te jagen.

David Coulthard reed van 1994 tot 2008 voor de gevestigde teams in het FIA Formule 1- wereldkampioenschap en behaalde in totaal 13 overwinningen. De schot debuteerde in 1994 bij Williams tijdens de Grand Prix van Spanje als vervanger van Ayrton Senna en pakte een jaar later zijn eerste overwinning in Portugal. In 2001 werd Coulthard runner-up in het Formule-1 Wereldkampioenschap. In de jaren daarvoor eindigde hij 4 keer bij de beste 3 van de wereld. Vanaf 2005 reed Coulthard voor Red Bull Racing en in 2006 bezorgde hij het team de eerste podiumplaats tijdens de Grand Prix van Monaco. David Coulthard reed F1 show runs voor Infiniti Red Bull Racing in steden als Moskou, New York en Santiago. Infiniti Red Bull Racing voert met regerend kampioen Sebastian Vettel momenteel de ranglijst aan in het FIA Formule 1-wereldkampioenschap.

GAMMA’s gratis racedag staat dankzij volle tribunes en een professioneel race- en demoprogramma te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar bij onder meer GAMMA Bouwmarkten trakteert de GAMMA Racing Day op een professionele racedag met een unieke sfeer.

De GAMMA Racing Day is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Het bestellen van paddockkaarten of kaarten voor de trainingsdagen kan telefonisch op 0592-318 055, op www.gammaracingday.nl en bij vestigingen van Primera.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

comments

leave a comment

Create AccountLog In Your Account