Online onderwijs MBO-studenten gaat door

Online onderwijs MBO-studenten gaat door

Online onderwijs MBO-studenten gaat door

Reacties uitgeschakeld voor Online onderwijs MBO-studenten gaat door

REGIO – Drenthe College, Noorderpoort, Alfa-college Landstede Groep, Terra en ROC Menso Alting gaan in ieder geval tot 6 mei door op de ingeslagen weg: online onderwijs bieden aan studenten. In uitzonderlijke gevallen – dus als het echt niet anders kan en zonder dat studenten daartoe verplicht worden – kan examinering op kleine schaal plaatsvinden in het schoolgebouw. Of bij stagebedrijven uiteraard.

Het kabinet besloot dinsdag 31 maart om de maatregelen – ook voor het onderwijs – te verlengen tot en met 28 april. Met de meivakantie erbij betekent dit dat de onderwijsgebouwen op zijn vroegst weer open zijn op 6 mei voor onderwijsactiviteiten, afhankelijk van besluitvorming van het kabinet op 21 april.

De MBO Raad sprak woensdag 1 april met het ministerie van OCW over de gevolgen van het kabinetsbesluit voor het MBO-onderwijs. Belangrijk onderwerp daarbij was de examens.

Examens zoveel mogelijk online, gezondheid boven alles

De hoofdlijn voor Noorderpoort, Alfa-college, Drenthe College, Landstede Groep, Terra en ROC Menso Alting blijft dat examens zoveel mogelijk online – of op een andere wijze op afstand – worden afgenomen.

In uitzonderlijke gevallen – dus als het echt niet anders kan en zonder dat we de student daartoe verplichten – kan examinering op kleine schaal plaatsvinden in het schoolgebouw. Of bij stagebedrijven uiteraard. Dat heeft de MBO Raad na het gesprek met het ministerie de MBO-instellingen laten weten. Dit alles met strikte inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De aandacht gaat daarbij specifiek uit naar de studenten die dit jaar hun diploma kunnen halen.

In alles wat de scholen doen geldt: de gezondheid van studenten en collega’s – en daarmee ook hun omgeving – staat voorop.

Inzet om studievertraging te voorkomen

De MBO-scholen zetten natuurlijk maximaal in om eventuele studievertraging te voorkomen en hebben daarbij – samen met de betrokken organisaties – ook nadrukkelijk oog voor kwetsbare studenten.

Deze situatie vraagt veelal om maatwerk, creativiteit en doorzettingsvermogen. Van zowel docent als student. En ook hier bundelen we als MBO-instellingen krachten en expertise.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Brandweer Assen assisteert Dierenambulance Drenthe om 4 jonge kuikens in veiligheid te brengen

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer Assen assisteert Dierenambulance Drenthe om 4 jonge kuikens in veiligheid te brengen

TIP Coevorden en Sleen gaan weer open

Reacties uitgeschakeld voor TIP Coevorden en Sleen gaan weer open

Supermarktketen Jumbo roept gesneden snijworst terug

Reacties uitgeschakeld voor Supermarktketen Jumbo roept gesneden snijworst terug

ONK Hengelo 2016

Reacties uitgeschakeld voor ONK Hengelo 2016

Door de dichte mist: auto te water raakt in de Kolonievaart in Veenhuizen

Reacties uitgeschakeld voor Door de dichte mist: auto te water raakt in de Kolonievaart in Veenhuizen

Onrust over gasboringen in wijk Marsdijk en Loon neemt verder toe

Reacties uitgeschakeld voor Onrust over gasboringen in wijk Marsdijk en Loon neemt verder toe

Hulpmiddelencentrum failliet

Reacties uitgeschakeld voor Hulpmiddelencentrum failliet

Create AccountLog In Your Account