Gemeente Assen en Voedselbank gaan nauw samenwerken

Gemeente Assen en Voedselbank gaan nauw samenwerken

Gemeente Assen en Voedselbank gaan nauw samenwerken

Reacties uitgeschakeld voor Gemeente Assen en Voedselbank gaan nauw samenwerken

ASSEN – Tot afgelopen 23 maart verstrekte Voedselbank Hart van Drenthe met een grote groep vrijwilligers wekelijks voedselpakketten. Nu de coronamaatregelen van de Rijksoverheid zijn aangescherpt, kan een groot deel van de vrijwilligers, die behoort tot de risicogroep, tijdelijk niet meer helpen. Er is hulp nodig bij het verstrekken van de voedselpakketten. In Assen gaat de gemeente de voedselbank helpen.

Constructief om tafel

De gemeente Assen en de voedselbank hebben samen om tafel gezeten om afspraken te maken. Dit overleg was constructief.  De gemeente gaat helpen bij het in standhouden van verstrekken van voedselpakketten aan mensen die dit nodig hebben. De gemeente faciliteert en ondersteunt maximaal, mogelijk ook met hulp van andere vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers.

Jan Broekema, wethouder sociale zaken gemeente Assen: “Het is erg fijn dat we samen in goed overleg tot deze oplossing zijn gekomen. We willen er in Assen altijd voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Maar juist nu moeten we extra omkijken naar mensen die dat hard nodig hebben, en zij kunnen op steun blijven rekenen.”

Duurzame oplossing

Er is nu een eerste stap gezet in het vormgeven van een nauwe samenwerking tussen de gemeente en de voedselbank. De verwachting is dat de huidige maatregelen de komende periode nog van kracht zijn. De komende week wordt er voor gezorgd dat de afnemers van de voedselbank al geholpen worden. De vervolgstappen zullen samen met gemeente en vrijwilligers verder worden uitgewerkt.

Bron: gemeente Assen

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account