Voorjaarswandeling: Welkom zomervogels!

Voorjaarswandeling: Welkom zomervogels!

Voorjaarswandeling: Welkom zomervogels!

Reacties uitgeschakeld voor Voorjaarswandeling: Welkom zomervogels!

EEXT – Op zondag 22 maart start om 9 uur een ochtendwandeling over Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext. Samen met ecoloog Erwin Goutbeek gaat u op zoek naar zomervogels.

“Onze zomervogels, zoals de scholekster, het kwikstaartje en de grauwe vliegenvanger, keren in de lente weer terug naar Nederland”, vertelt ecoloog Erwin Goutbeek. “Ze komen om te nestelen, te broeden en om hun jongen groot te brengen. Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer zijn verschillende typen bos en dat trekt veel soorten vogels. Tijdens deze wandeling gaan we proberen zoveel mogelijk vogels te horen en te zien.”

Een van Erwin’s favoriete vogels is de tjiftjaf. “Het zou heel mooi zijn als we de tjiftjaf aantreffen; meestal is die in maart wel weer vanuit Afrika naar Nederland gevlogen.” Zomervogels horen en zien – dat zijn heldere signalen dat de lente is aangebroken.

Praktische informatie

Voorjaarswandeling: Welkom zomervogels! Zondag 22 maart 2020, 09:00 – 10:30 uur. Kosten: geen. Adres: Natuurbegraafplaats Hillig Meer, Provincialeweg 2, Eext. Informatie en aanmelden: www.hilligmeer.nl/agenda

Fotobijschrift: Er zijn veel soorten vogels op Natuurbegraafplaats Hillig Meer, zoals de tjiftjaf en de grauwe vliegenvanger.

Foto (C): Erwin Goutbeek

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account