Wie rijdt nog diesel?

Wie rijdt nog diesel?

Wie rijdt nog diesel?

Reacties uitgeschakeld voor Wie rijdt nog diesel?

Het aantal personenauto’s dat rijdt op diesel, loopt per provincie flink uiteen. Friesland staat hierbij op de eerste plaats. Bijna een kwart van de particuliere personenauto’s in de noordelijke provincie rijdt op diesel.

Dit blijkt uit brandstof-onderzoek van Independer, dat hiervoor meer dan een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen op haar online platform analyseerde. Als het om hybride of elektrische auto’s gaat laat het onderzoek zien dat Flevoland voorop loopt. Tot slot keek Independer ook naar ‘oude diesels’ van vóór 2005 – vanaf dat jaar werden de emissienormen strenger – in de vier grote steden. In Rotterdam rijdt het hoogste percentage van deze oudere dieselauto’s rond.

Dieselschaamte in Limburg?

Uit de analyse blijkt dat Limburgers het minst hebben met dieselauto’s. Deze provincie telt, met slechts 12,4 procent, het laagste percentage personenauto’s van Nederland dat op diesel rijdt. Dat is bijna de helft van het percentage van het Friese dieselwagenpark (24,2 procent).

In het onderzoek werd gekeken naar het gebruik van diesel-, benzine-, elektrische- en hybride personenauto’s. Ondanks dat benzine de meest voorkomende brandstof is voor personenauto’s verschilt het gebruik ervan per provincie. In Flevoland heeft minder dan 70 procent van de personenauto’s een benzinemotor.

Flevoland koploper elektrische en hybride auto’s

Flevoland heeft verreweg het hoogste percentage elektrische en hybride auto’s. Het gaat hier om bijna 10% van het wagenpark. Dat is fors in vergelijking met de provincie Drenthe, waar dit bij slechts 3,5 procent van de particuliere personenauto’s het geval is.

Minste hybride en elektrische auto’s in Rotterdam

Van de vier grote steden rijdt in Rotterdam relatief het kleinste aantal hybride en elektrische auto’s. In de Maasstad is 1,3 procent van het wagenpark elektrisch en nog geen 3 procent is hybride. Den Haag is met 6 procent koploper op het gebied van hybride auto’s. Amsterdam heeft met 3% het hoogste percentage elektrische auto’s.

Meeste oude diesels in Rotterdam

Op 1 januari 2005 stelde de EU strengere regels in voor de uitstoot van diesels. Independer keek daarom specifiek naar de aantallen diesels van voor dat jaar in de grote steden. De meeste van deze auto’s zijn te vinden in Rotterdam, waar ruim 14 procent van de diesels van voor 2005 is. In Amsterdam ligt dit percentage op bijna 9 procent.

Bron: Independer

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Personenauto duikt Norgervaart in

Reacties uitgeschakeld voor Personenauto duikt Norgervaart in

Suzanna Jansen over ‘Wael’ bij Warenhuis Vanderveen Assen

Reacties uitgeschakeld voor Suzanna Jansen over ‘Wael’ bij Warenhuis Vanderveen Assen

Minder medicijn, meer effect

Reacties uitgeschakeld voor Minder medicijn, meer effect

Bejaarden en kinderen Kids First samen aan de ganzenbord

Reacties uitgeschakeld voor Bejaarden en kinderen Kids First samen aan de ganzenbord

PRINT EIGEN 3D-ONTWERPEN IN HET JACKLAB MET 3D HUBS

Reacties uitgeschakeld voor PRINT EIGEN 3D-ONTWERPEN IN HET JACKLAB MET 3D HUBS

VERNIEUWD KOLKENDE TAAL GRATIS TOEGANKELIJK

Reacties uitgeschakeld voor VERNIEUWD KOLKENDE TAAL GRATIS TOEGANKELIJK

RUIM 180 LEERKRACHTEN VOLGEN INSPIRATIEMIDDAG KINDERBOEKENWEEK

Reacties uitgeschakeld voor RUIM 180 LEERKRACHTEN VOLGEN INSPIRATIEMIDDAG KINDERBOEKENWEEK

BabythuisZorg bestaat 1 jaar

Reacties uitgeschakeld voor BabythuisZorg bestaat 1 jaar

IJsvereniging Rolde

Reacties uitgeschakeld voor IJsvereniging Rolde

Create AccountLog In Your Account