Toekomst TT Festival

Toekomst TT Festival

Toekomst TT Festival

Reacties uitgeschakeld voor Toekomst TT Festival

ASSEN – De 47e editie van het TT Festival vindt plaats van 20 t/m 28 juni 2020. Negen dagen lang staat de binnenstad van Assen in het teken van de TT met een divers aanbod van activiteiten. De Stichting TT Week Assen neemt hiermee een eerste stap naar een vernieuwd TT Festival.

Stichting TT Week Assen

Het TT Festival is vanaf 1973 door verschillende partijen georganiseerd. Vanaf 2015 is een nieuw organisatiemodel gehanteerd, waarin de gemeente Assen het festival samen met horeca ondernemers in de stad organiseerde. Er is vijf jaar toegewerkt naar een stichting en in oktober 2019 is de Stichting TT Week Assen opgericht. De Stichting TT Week Assen zal de ervaringen van de afgelopen vijf jaar gebruiken en proberen om samen met zoveel mogelijk ondernemers en leveranciers uit de regio het festival te organiseren.

9 dagen festival

Van 3 dagen in 2019 naar 9 dagen in 2020. Het TT Festival start op 20 juni 2020 met de TT Kermis. Dit wordt een feestelijke opening. Van zaterdag t/m woensdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zowel op de kermis als in de binnenstad. Zoals de bezoeker gewend is, vinden van donderdag t/m zaterdag de TT Nachten plaats met live muziek op meerdere podia en veel motorvermaak. Op zondag 28 juni, de dag van de TT races, wordt het festival feestelijk afgesloten met een afterparty. Dit is tevens de laatste dag van de TT Kermis.

TT Nachten

De ‘TT Nachten’ is de nieuwe verzamelnaam voor het ‘oude’ TT Festival. De invulling van de TT Nachten zal vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. Tradities als de TT NightRide blijven bestaan, maar de Stichting TT Week Assen zal natuurlijk ook nieuwe onderdelen toevoegen om de bezoeker te blijven verrassen.

Toekomstplannen

Komend jaar wordt onderzocht of de kermis vanaf 2021 naar het centrum verplaatst kan worden. “Hiermee willen we de verbinding tussen de lokale ondernemers, het MKB en TT Festival versterken. Het moet een bijdrage leveren aan de economische spin-off.”, aldus festivaldirecteur Sander ten Bosch. Dit heeft uiteraard effect op de inrichting van het totale festivalterrein, deze zal anders ingericht worden.

Ook wil het festival verdere stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Sander ten Bosch: “Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld weinig grip op de afvalstromen. Dat is iets wat moet veranderen.”.

Het TT Festival streeft tevens naar een veilig festival. De gemeente Assen heeft de afgelopen jaren het meenemen van glas verboden en ook de verkoop van glas en blik tijdens het festival verboden. Het TT Festival wil de komende jaren nog meer maatregelen treffen om het meenemen van glas en blik te voorkomen.

Talent uit Drenthe een podium bieden, dat is één van de doelstellingen voor komende jaren. Of het nu gaat om muzikaal talent dat optreedt een van de podia, lokaal motortalent of talentvolle ondernemers die hun diensten leveren of via Innofest  hun prototype kunnen testen op het TT Festival. Sander ten Bosch “Deze provincie heeft veel talentvolle inwoners. Die willen wij letterlijk of figuurlijk een podium bieden.”.

Het TT Festival heeft een grote attractieve kermis en er wordt al jaren een TT Kidsfestival georganiseerd. Maar Stichting TT Week Assen wil de jeugd nog actiever betrekken bij het festival, bijvoorbeeld door een lespakket te ontwikkelen voor basisscholen.

Foto (C): Fred van Bergeijk

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Kom naar de openlucht opera De Ridder van Pittelo

Reacties uitgeschakeld voor Kom naar de openlucht opera De Ridder van Pittelo

Muziekfestival Boet’n Pop in Rolde

Reacties uitgeschakeld voor Muziekfestival Boet’n Pop in Rolde

Ondanks de warmte was het druk tijdens de Landmachtdag op de Johan Willem Friso Kazerne in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Ondanks de warmte was het druk tijdens de Landmachtdag op de Johan Willem Friso Kazerne in Assen

Popronde op donderdag 17 oktober 2019 in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Popronde op donderdag 17 oktober 2019 in Assen

Herdenkingsbijeenkomst Assen ‘de vrijheid omarmd’

Reacties uitgeschakeld voor Herdenkingsbijeenkomst Assen ‘de vrijheid omarmd’

EK Mini Bikes op de Junior Track in Assen (foto update)

Reacties uitgeschakeld voor EK Mini Bikes op de Junior Track in Assen (foto update)

Darters Marsdijkhal 1 strijdend naar zege

Reacties uitgeschakeld voor Darters Marsdijkhal 1 strijdend naar zege

Kunstijsbaan in Assen opent voor het laatst de deuren(VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Kunstijsbaan in Assen opent voor het laatst de deuren(VIDEO)

Internationaal Filmfestival Assen extra dag

Reacties uitgeschakeld voor Internationaal Filmfestival Assen extra dag

Tweede avond van het TT Festival

Reacties uitgeschakeld voor Tweede avond van het TT Festival

Duizenden bromfietsers op TT voor bromfietsen

Reacties uitgeschakeld voor Duizenden bromfietsers op TT voor bromfietsen

Darters Marsdijkhal 1 slaan slag in Hoogeveen

Reacties uitgeschakeld voor Darters Marsdijkhal 1 slaan slag in Hoogeveen

Create AccountLog In Your Account