Penta opent nieuwe lesruimte: het Skillsl@b

Penta opent nieuwe lesruimte: het Skillsl@b

Penta opent nieuwe lesruimte: het Skillsl@b

Reacties uitgeschakeld voor Penta opent nieuwe lesruimte: het Skillsl@b

‘Een ruimte om trots op te zijn’

ASSEN – Dr. Nassau College locatie Penta heeft een nieuwe lesruimte: het Skillsl@b. Deze multifunctionele ruimte is van alle gemakken voorzien en geeft Penta de mogelijkheid om in haar onderwijs nog meer aandacht te besteden aan de zogenoemde 21-eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken en werken met nieuwe technieken.

“Het is echt een ruimte om trots op te zijn”, vertelt Janet Brouwer (decaan mavo en docente Dienstverlening & Producten) als ze het Skillsl@b binnenloopt. Deze nieuwe lesruimte is gerealiseerd in een lokaal van de voormalige opleiding autotechniek. Nadat die opleiding was gestopt, werd het lokaal omgebouwd tot een opslagruimte. Dat is nu verleden tijd. In samenwerking met de afdeling facilitair is het project gerealiseerd.

Verschillende werkvormen

Het Skillsl@b is zo ingericht dat er veel verschillende werkvormen mogelijk zijn. Van klassikale instructie tot werken in (kleine) projectgroepen. Bij binnenkomst vallen onmiddellijk de openheid van de ruimte, de vrolijke kleuren en de verschillende werkruimtes op. Het materiaal is veelal verplaatsbaar, waardoor het op verschillende plekken in de lesruimte te gebruiken is. De tafels en stoelen staan niet rij aan rij – zoals in een echte klassenopstelling – maar in kleinere groepen. Ook kent het Skillsl@b een apart presentatiedeel, waar leerlingen hun producten kunnen presenteren op een podium.

In het Skillsl@b krijgen Penta-leerlingen lessen Dienstverlening & Producten, een vak dat gaat over het organiseren van activiteiten en het ontwerpen van multimediale producten. Ook leerlingen van de Vakcolleges Economie & Ondernemen, Bouwen, Wonen & Interieur en Produceren, Installeren & Energietechniek krijgen er les.

21-eeuwse vaardigheden

De lesruimte geeft de middelbare school de mogelijkheid om op grote schaal de samenwerking te zoeken, zowel op school als met partijen daarbuiten. “In dit lokaal kunnen we combinaties maken en bijvoorbeeld meerdere mavo-groepen tegelijk of samen aan opdrachten laten werken. Het is echt een praktijklokaal. Leerlingen kunnen er aan projecten werken en werken met en aan nieuwe technieken. Daarvoor hebben we verschillende keuzemodules. Denk aan robotica, ict, webshop of typografie. De 21-eeuwse vaardigheden zijn zo belangrijk. Het is fijn dat we daar nu een mooie ruimte voor hebben.”

Samenwerking met bedrijfsleven

Het Skillsl@b wordt sinds dit schooljaar gebruikt. En dat bevalt zowel de docenten, als de leerlingen erg goed. “De eerste keren dat de leerlingen hier kwamen, keken ze hun ogen uit”, herinnert Brouwer zich. “Ze zijn zo zuinig op de ruimte en de materialen.” Penta gaat het Skillsl@b ook inzetten voor externe projecten met bijvoorbeeld het primair onderwijs, het mbo en het bedrijfsleven. Zo volgen diverse groepen 8 in de lesruimte al het project ‘Techniek Doen’ en wordt er op dit moment gewerkt aan het ontwikkelen van verschillende innovatieve en technische modules en opleidingen. “We willen daarnaast in de toekomst de samenwerking met het bedrijfsleven zoeken. Zodat onze leerlingen samen met hen kunnen werken aan praktijkgerichte opdrachten.”

De lesruimte wordt op woensdag 11 december officieel geopend door wethouder Harmke Vlieg en Menno den Hollander, directeur van Dr. Nassau College locatie Penta.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Brandweer Assen redt dier van Verdrinkingsdood

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer Assen redt dier van Verdrinkingsdood

Navigatiesysteem uit auto gestolen in de wijk Lariks in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Navigatiesysteem uit auto gestolen in de wijk Lariks in Assen

Schoorsteenbrand Asserwijk in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Schoorsteenbrand Asserwijk in Assen

Woning inbraak aan Echtenstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Woning inbraak aan Echtenstraat in Assen

Darters Marsdijkhal 1 versterken koppositie in eredivisie

Reacties uitgeschakeld voor Darters Marsdijkhal 1 versterken koppositie in eredivisie

Drenthe door de lens van Sake Elzinga

Reacties uitgeschakeld voor Drenthe door de lens van Sake Elzinga

Ongeval (gaslucht) Speenkruidstraat in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Ongeval (gaslucht) Speenkruidstraat in de wijk Assen-Oost

Automobilist glijdt van de weg in Assen – Oost

Reacties uitgeschakeld voor Automobilist glijdt van de weg in Assen – Oost

Auto in vlammen op in Gasselternijveenschemond

Reacties uitgeschakeld voor Auto in vlammen op in Gasselternijveenschemond

Create AccountLog In Your Account