Vakantieparken in Drenthe bezig met duurzaamheid

Vakantieparken in Drenthe bezig met duurzaamheid

Vakantieparken in Drenthe bezig met duurzaamheid

Reacties uitgeschakeld voor Vakantieparken in Drenthe bezig met duurzaamheid

ROGGEL – In de provincie Drenthe is 1 op de 5 vakantieparken al actief bezig met duurzaamheid. Dit blijkt uit het Duurzaamheidsonderzoek 2019, waarbij Bungalowparkoverzicht.nl navraag deed bij alle grote vakantiepark ketens naar hun beleid rondom duurzaamheid. Hierbij werd onder andere gekeken naar de Green Key certificering van vakantieparken.

21% van de vakantieparken in Drenthe is Green Key gecertificeerd

Iets meer dan 1 op de 5 vakantieparken in Drenthe heeft een Green Key certificering. Zo’n keurmerk betekent dat een vakantiepark zich inzet voor duurzaamheid en het milieu zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Daarmee ligt het percentage Green Key gecertificeerde vakantieparken in Drenthe net onder het landelijke gemiddelde van 23%.

In de provincies Friesland (44%), Utrecht (40%) en Zuid-Holland (38%) hebben vakantieparken verhoudingsgewijs het meest een Green Key certificering. In de provincies Zeeland (13%), Noord-Holland (16%), Overijssel (17%) en Noord-Brabant (18%) zijn vakantieparken het minst actief bezig met duurzaamheid.

Vakantieparken zien Green Key certificering als een must

Bijna alle grote vakantiepark ketens geven aan dat zij wél bezig zijn om hun parken Green Key gecertificeerd te krijgen. De verwachting is dan ook dat het aantal vakantieparken met Green Key certificering snel zal stijgen. Vakantiepark ketens ondernemen steeds meer actie om te verduurzamen, vooral omdat zij merken dat hun gasten dit belangrijk vinden.

Bungalows van het gas af

Andere duurzaamheids alternatieven die ondernomen worden door vakantiepark ketens zijn onder andere het gasloos maken van hun vakantiehuisjes. Zo verwachten de meeste ketens dat al hun bungalows over een aantal jaren gasvrij zullen zijn. Een Tiny house met zonnecollectoren is bijvoorbeeld een prima duurzaam alternatief

Meer resultaten van het Duurzaamheidsonderzoek 2019 zijn te vinden op www. bungalowparkoverzicht.nl

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account