Geld lenen tijdens de feestdagen

Geld lenen tijdens de feestdagen

Geld lenen tijdens de feestdagen

Reacties uitgeschakeld voor Geld lenen tijdens de feestdagen

De ontiegelijk dure decembermaand staat weer voor de deur. De maand begint met Sinterklaas, waarna het ook al snel tijd wordt om in te kopen voor kerst en daarna ook nog eens oud en nieuw. Laten we eerlijk zijn, december kost elk jaar weer veel geld. Als je niet voldoende geld hebt op jouw rekening dan zou je mogelijk in het rood komen te staan, wat je eigenlijk niet zou moeten willen. Daarom is het mogelijk beter om te kiezen voor geld lenen, zodoende kun je al jouw inkopen doen en kun je later de lening afbetalen. Ook kun je dan een lening oversluiten, zo zitten al jouw leningen op een lening.

Natuurlijk hoef je niet beslist een lening af te sluiten, je zou ook ervoor kunnen kiezen om in het rood te staan op jouw betaalrekening. Toch is dit niet aan te raden. Het is natuurlijk een leenvorm met een lage drempel waardoor veel mensen er wel eens gebruiken van maken of dit in de toekomst gaan doen. Hierbij sta je even in het rood, waarna je dit later aanvult met jouw salaris of een andere manier van inkomen. Dit klinkt aantrekkelijk en goed, maar er zit wel een klein addertje onder het gras. Bij het in het rood staan op jouw rekening komt namelijk rente, wat daadwerkelijk torenhoog is: 9 tot 11 procent. Bovendien moet je dit binnen drie maanden terugbetalen, terwijl je bij de meeste banken in deze drie maanden ook nog eens een keer een positief saldo hebben.

Naast het afsluiten van een lening of in het rood staan op jouw betaalrekening zou je ook de inkopen in termijnen kunnen betalen. Bij veel autohandelaren is dit al een tijdje mogelijk, maar ook bij veel meer (online) winkels is dit inmiddels mogelijk. Je doet hierbij een aankoop waarna je dit in termijnen afbetaalt. Ook deze optie klinkt weer aantrekkelijk, maar net zoals bij het rood staan geldt bij het betalen in termijnen ook een rente. Dit ligt vaak nog hoger, zo ongeveer 14 procent. Als je dan een aankoop doet van 5000 euro dan zul je in werkelijk op jaarbasis 5700 euro moeten betalen.

Reacties

Beheer

Create AccountLog In Your Account