Sinterklaasintocht Oost

Sinterklaasintocht Oost

Sinterklaasintocht Oost

Reacties uitgeschakeld voor Sinterklaasintocht Oost

ASSEN – Assen is al jaren dé Sinterklaasstad bij uitstek. Met een intocht in het centrum, die als (één van) de grootste en gezelligste van Nederland te boek staat, zetten vele vrijwilligers zich jaarlijks in om van de sinterklaasperiode een groot feest te maken.

Toch wordt de Sint niet in alle wijken feestelijk onthaald en dat is buitengewoon zonde. Om hier verandering in te brengen hebben twee organisaties Sinterklaas persoonlijk benaderd met het idee om de Sint tijdens de avond te verwelkomen in de wijk Assen Oost.

Na zorgvuldig overleg met de  hoofdpiet en de wegwijspiet, heeft Sinterklaas ons toegezegd op vrijdagavond 22 november ‘aan te komen’ in de wijk Assen Oost.

Sinterklaas zal rond 18:00 vertrekken vanaf E.A.S. de Poort aan de pelikaanstraat 127 te Assen. Vanaf hier zal de Sint samen met zijn pieten een tocht door de wijk maken via de Zevensterstraat, Pinksterbloemstraat, Pijlkruidstraat, Speenkruidstraat, in de richting van  Winkelcentrum Vredeveld.

Na een korte stop in het winkelcentrum zal de Sint zijn weg weer vervolgen via de Tuinstraat, in de richting van E.A.S. de Poort. Omdat het de eerste Asser intocht in de avond betreft, zou de Sint het leuk vinden wanneer alle bezoekers de Sint onthalen met (sfeer)verlichting zoals bijvoorbeeld de lampionnen. Maar ook zonder verlichting begroet de Sint jullie uiteraard graag.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account