Drentse Scheurkalender presentatie in Shakespeare Globetheater

Drentse Scheurkalender presentatie in Shakespeare Globetheater

Drentse Scheurkalender presentatie in Shakespeare Globetheater

Reacties uitgeschakeld voor Drentse Scheurkalender presentatie in Shakespeare Globetheater

DIEVER – Op woensdag 17 oktober wordt de Drentse Scheurkalender in het Globetheater te Diever feestelijk gepresenteerd. Onder aanvoering van initiatiefnemer Hent Hamming (Eelde) werd het idee van de Drentse Scheurkalender in 2018 gelanceerd.

Met een collectieve oproep om foto’s in te sturen wat jou in Drenthe beweegt, raakt en/of blij maakt, werden honderden mensen in beweging gezet zo’n foto in te sturen. Dit jaar werden meer dan 850 foto’s ingestuurd waaruit een jury een selectie heeft gemaakt. Het resultaat is een prachtige scheurkalender geworden die het enthousiasme van heel veel Drenten 365 dagen in beeld brengt. Bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde.

Shakespeare Globetheater

Dat het enthousiasme voor de scheurkalender niet alleen beperkt blijft tot (amateur) fotografen, bleek uit de de gastvrije uitnodiging van de gemeente Westerveld, burgemeester Jager, die alle inzenders uitnodigde om de presentatie in het Shakespeare Globetheater te houden. En daarmee sluit de burgemeester precies aan op wat de initiatiefnemers met de scheurkalender beogen; mensen op een verrassende manier met elkaar in contact brengen. Het is tevens een mooie gelegenheid om het theater te bezichtigen. Na afloop van het officiële gedeelte krijgen de inzenders een gratis kalender aangeboden. Het moment om zelf te zien of de inzending ook echt in de kalender staat.

Aanmelden

Alle inzenders hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de presentatie bij te wonen. Belangstellenden die ook willen komen zijn van harte welkom maar dienen zich, in verband met een beperkt aantal plaatsen, vooraf aan te melden. Aanmelden kan via info@ drentsescheurkalender.nl.

Trotse partners van de scheurkalender: Arriva, CAB, Gemeente Hoogeveen, HANNN, Humanitas, Noorderbreedte, Noorderlicht, RUG, Staatsbosbeheer, Gemeente Westerveld, Marketing Drenthe, Zif.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account