Groep 8 leerlingen en ouders naar Scholenmarkt Assen

Groep 8 leerlingen en ouders naar Scholenmarkt Assen

Groep 8 leerlingen en ouders naar Scholenmarkt Assen

Reacties uitgeschakeld voor Groep 8 leerlingen en ouders naar Scholenmarkt Assen

ASSEN – Op  woensdag 9 oktober presenteren de Asser voortgezet onderwijs (VO) scholen zich voor het eerst samen in de vorm van de Scholenmarkt Assen. Deze Scholenmarkt wordt gehouden in De Nieuwe Kolk. “Als Asser VO scholen verheugen we ons enorm op deze Scholenmarkt. We zien er naar uit om ons samen te presenteren aan de leerlingen van groep 8 en hun ouders”, vertelt bestuurder Marcel Klaverkamp van Dr. Nassau College namens de Asser VO scholen.

Op de Scholenmarkt presenteren het Gomarus College, Dr. Nassau College, CS Vincent van Gogh, Praktijkonderwijs Assen en Terra zich. “Sinds een aantal jaren werken we als Asser VO scholen intensiever samen op het gebied van voorlichting en werving. We hebben voorgaande jaren al samen de OVER gids uitgegeven. Deze gids wordt kosteloos verspreid op de basisscholen en biedt, naast informatie over alle scholen afzonderlijk, ook een uitgebreid overzicht van de voorlichtingsdata en open dagen.

Ook geven we gezamenlijk digitale nieuwsbrieven uit. Dit is voor zowel de basisscholen uit Assen als de leerlingen van groep 8 en hun ouders prettig; alle informatie is overzichtelijk gebundeld bij elkaar. We wilden graag nog een extra impuls geven aan het gezamenlijk optrekken in de voorlichtings- en wervingsperiode”, legt Klaverkamp uit.

De Nieuwe Kolk

Die extra impuls bestaat uit een Informatiemarkt op woensdag 9 oktober. “Tijdens de Scholenmarkt Assen hebben leerlingen en hun ouders alle gelegenheid om kennis te maken met docenten en leerlingen van de verschillende scholen. Uiteraard kunnen ze allerlei vragen stellen. Het gaat er om dat we de bezoekers de mogelijkheid willen geven om op een gemakkelijke manier kennis te maken met de diverse scholen uit Assen en omgeving. Het is de start van het belangrijke keuzeproces waar de leerling groep 8 en hun ouders voor staan. Na de Scholenmarkt hebben leerlingen en hun ouders natuurlijk de gelegenheid om voorlichtingsavonden en open dagen van de scholen te bezoeken”, vertelt directeur Linze van der Tuin van Praktijkonderwijs Assen.

De Scholenmarkt Assen is van 16 uur tot 20 uur in De Nieuwe Kolk Assen. “We hebben bewust voor deze locatie gekozen omdat het mooi centraal ligt in Assen. Harmke Vlieg, wethouder van Onderwijs van de gemeente Assen opent de Scholenmarkt Assen. We kijken er erg naar uit en hopen veel leerlingen en ouders te verwelkomen”, besluit Van der Tuin.

Scholenmarkt Assen

Woensdag 9 oktober 2019

Van 16 uur tot 20 uur

De Nieuwe Kolk Assen

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Gel nagellak, Rene Wanders en Wesley Harms bij de actie Stichting Ambulance Wens

Reacties uitgeschakeld voor Gel nagellak, Rene Wanders en Wesley Harms bij de actie Stichting Ambulance Wens

Kinderdagverblijf Kids First Kloosterveen opent haar deuren

Reacties uitgeschakeld voor Kinderdagverblijf Kids First Kloosterveen opent haar deuren

Duurzaam Drenthe weer een stapje dichterbij

Reacties uitgeschakeld voor Duurzaam Drenthe weer een stapje dichterbij

Winkeldieven slaan medewerker van de Jumbo het ziekenhuis in

Reacties uitgeschakeld voor Winkeldieven slaan medewerker van de Jumbo het ziekenhuis in

supermoto en minibike gestolen van jonge motorcoureur uit Assen

Reacties uitgeschakeld voor supermoto en minibike gestolen van jonge motorcoureur uit Assen

Gratis themafilm in het Drents Archief over vrouwen áchter de camera

Reacties uitgeschakeld voor Gratis themafilm in het Drents Archief over vrouwen áchter de camera

Brand bij rietgedekte boerderij snel onder controle in Hijken

Reacties uitgeschakeld voor Brand bij rietgedekte boerderij snel onder controle in Hijken

Create AccountLog In Your Account