Wandelroute Historisch Gees

Wandelroute Historisch Gees

Wandelroute Historisch Gees

Reacties uitgeschakeld voor Wandelroute Historisch Gees

GEES – Op vrijdagavond 13 september wordt de Wandelroute Historisch Gees officieel in gebruik genomen met het onthullen van een informatiebord bij Talenti door Wethouder Jan Zwiers.

De wandeling, met een lengte van ± 2,8 kilometer, neemt u mee langs de mooie, historische boerderijen en plekken in en rond de Oude Steeg en de Dorpsstraat van Gees. Bij elk punt wordt er kort iets verteld over de geschiedenis van de desbetreffende boerderij en over de ontwikkeling van dit deel van het dorp.

Het project Wandelroute Historisch Gees heeft tot doel om de Oude Steeg en omgeving meer bekendheid te geven bij een breder publiek (inwoners, maar vooral ook bezoekers en toeristen). De nadruk wordt gelegd op de rijke historie van de kern van het ‘oude Gees’, die teruggaat tot het begin van de 11de eeuw.

De informatie is verwerkt in een wandelapp en in een boekje. De app “Wandeling Historisch Gees” is online te downloaden als BeleefRoute app uit de Google Playstore, de Apple App Store of via een bezoek aan www.beleefroutes.nl.

Het wandelboekje is samengesteld met dezelfde teksten, foto’s en route als in de app. Het boekje is te koop voor € 2,00 bij het Toeristisch Informatiepunt TIP, ijssalon Talenti en de beeldentuin “Beelden in Gees”.

De wandelroute is gemaakt door een dorpswerkgroep in opdracht van de Vereniging Plaatselijk Belang Gees. De gemeente Coevorden heeft het project mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Stimuleringsfonds Leefbaarheid 2017.

 

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account