Gamma Racing Day: twintig jaar gratis genieten

Gamma Racing Day: twintig jaar gratis genieten

Gamma Racing Day: twintig jaar gratis genieten

Reacties uitgeschakeld voor Gamma Racing Day: twintig jaar gratis genieten

ASSEN – Gratis genieten van wereldberoemde racers, gratis parkeren en gratis zitplaatsen op alle TT-tribunes. De GAMMA Racing Day 2019 wordt de 20e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa en biedt ook dit jaar een dag vol met motorraces, autoraces, het wereldkampioenschap bij de zijspannen, races met de snelste karts ter wereld én met spectaculaire demonstraties op het TT Circuit Assen.

Het Renault F1-Team jaagt op beide dagen een échte Formule 1-bolide over het circuit. Het wordt de eerste keer dat de hybride R.S. 17 met V6 Turbo motor in Nederland in actie komt. Kawasaki Racing Team coureur Leon Haslam demonstreert zijn exclusieve NINJA ZX10-RR World Superbike motor, maar demonstreert ook de snelste productiemotorfiets ter wereld. Vlogger Enzo Knol stapt in als passagier in bij Robert Doornbos in de F1 2-seater en natuurlijk komen ook Tim en Tom Coronel in actie. Valvoline verloot spectaculaire ritten over het TT-circuit met W-series coureur Naomi Schiff. En TU Delft zet zowel ‘s werelds snelste waterstof- als zonneauto in. in de GAMMA Power Arena brengt GAMMA diverse leveranciers samen die passen bij het thema ‘power’ en bij de wereld van het racen.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement wordt met het IDM Supersport 300 een motorrace in het prestigieuze Duitse kampioenschap verreden met een handvol Kawasaki coureurs uit het wereldkampioenschap én met vrouwelijke deelname. In het WK zijspannen staan met de 4 meest succesvolle teams maar liefst 17 wereldtitels aan de start. Bij de snelste karts ter wereld starten gaan maar liefst 3 Europees kampioenen volgas door de Ramshoek, de snelste bocht op het TT-circuit.

In de Electric super bike competitie wordt voor het eerst sinds 2011 weer een race met elektrische motoren verreden. Op de ‘TT Junior Track’ komen de snelste ‘mini bikers’ van Europa in actie tijdens het EK Minibike. De Mazda MX5-Cup, met vijf winnaars uit zes races, debuteert in het autoprogramma dat verder bestaat uit races in de Ford Fiesta Cup, de Supercar Challenge en het Nederlands kampioenschap voor historische toerwagens en GT’s.

Twintigste editie

De GAMMA Racing Day 2019 wordt de 20e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro tot 25 Euro. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

ONK Hengelo 2016

Reacties uitgeschakeld voor ONK Hengelo 2016

Duogolf slaat handen ineen met Pro Golf Events

Reacties uitgeschakeld voor Duogolf slaat handen ineen met Pro Golf Events

Moeizame zege darters Marsdijkhal 1 in Borger

Reacties uitgeschakeld voor Moeizame zege darters Marsdijkhal 1 in Borger

Mister TT’ Jaap Timmer is overleden

Reacties uitgeschakeld voor Mister TT’ Jaap Timmer is overleden

Wereldkampioenschap Motorcross opnieuw in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Wereldkampioenschap Motorcross opnieuw in Assen

Bikefestival Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bikefestival Assen

British Pub Cheers nieuwe hoofdsponsor vvLEO (Loon)

Reacties uitgeschakeld voor British Pub Cheers nieuwe hoofdsponsor vvLEO (Loon)

Ronkende tractoren in Hooghalen

Reacties uitgeschakeld voor Ronkende tractoren in Hooghalen

Junioren Asser Roeiclub roeien op Koningsdag voor LATER

Reacties uitgeschakeld voor Junioren Asser Roeiclub roeien op Koningsdag voor LATER

Open Dag bij Terra MBO Hippische opleidingen

Reacties uitgeschakeld voor Open Dag bij Terra MBO Hippische opleidingen

Assenaren op podium NK wintertriathlon

Reacties uitgeschakeld voor Assenaren op podium NK wintertriathlon

Beachvolleybal 2015 bij de Baggelhuizerplas

Reacties uitgeschakeld voor Beachvolleybal 2015 bij de Baggelhuizerplas

Create AccountLog In Your Account