Nieuwe, mooie herinneringen maken met Vlucht Voorwaarts

Nieuwe, mooie herinneringen maken met Vlucht Voorwaarts

Nieuwe, mooie herinneringen maken met Vlucht Voorwaarts

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe, mooie herinneringen maken met Vlucht Voorwaarts

ASSEN – We hebben geen grip op hoe het leven kan lopen. Heba Mshalah weet daar alles van. Ze woonde met haar man en kinderen in Aleppo, waar ze als Arabische docent werkte op een kleine school vlakbij haar huis. Op haar dertigste helemaal opnieuw beginnen in Nederland stond niet op de planning. Maar dat was wel de realiteit.

Heba is één van de maatjes die een jaar lang het Vlucht Voorwaarts project volgde. Aan het begin van het project schreef ze haar dromen op: goudsmid worden, 3D leren ontwerpen op de computer en het rijbewijs halen. Samen met de andere maatjes maakte ze van haar dromen concrete actiepunten. Tijdens een netwerkdag van Vlucht Voorwaarts presenteerde Heba haar dromen en wat ze hiervoor nodig had aan een grote groep. Via deze dag regelde ze zowel een stage in een goudsmid als les in 3D ontwerpen. Ook kreeg ze goede tips voor het behalen van haar rijbewijs. Los hiervan was het ook erg gezellig.

“We hebben heel veel nare herinneringen opgedaan. Met Vlucht Voorwaarts maken we weer mooie herinneringen voor een nieuwe tijd hier in Nederland.”

– Heba Mshalah

Komend september beginnen er weer nieuwe groepen. ‘Nieuwe’ en ‘oude’ Assenaren worden dan aan elkaar gekoppeld. Samen gaan ze een project in waar ze een jaar lang in groepsverband en individueel werken aan een fijne toekomst in Nederland. Voorbeelden zijn het werken aan taal, het ontmoeten van meer mensen of het vinden van een goede opleiding.

Zowel nieuwe als oude Assenaren kunnen zich nog opgeven door naar info@vluchtvoorwaarts.nl te mailen of een berichtje te sturen op de website: www.vluchtvoorwaarts.nl.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Create AccountLog In Your Account