E-waste race in volle gang

E-waste race in volle gang

E-waste race in volle gang

Reacties uitgeschakeld voor E-waste race in volle gang

ASSEN – Tien basisscholen uit Assen zijn op maandag 27 mei gestart met de E-waste Race. Zij proberen in vier weken tijd zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (E-waste) in te zamelen. De race is in volle gang! Kindcentrum Baggelhuizen staat op dit moment bovenaan met al 1816 ingezamelde apparaten.

Hergebruik

Door elektronisch afval apart in te zamelen, kunnen grondstoffen weer hergebruikt worden. Zo kunnen we alle materialen van een telefoon opnieuw gebruiken waardoor er weer een nieuw telefoon ontstaat. Zon als deze waardevolle grondstoffen in het restafval belanden. De E-waste Race maakt het recyclen leuk en gemakkelijk.

Bespaar een ritje naar het Milieupark

Heeft u nog rondslingerende elektronische apparaten in huis die niet meer gebruikt worden? Zoals een haardroger, wekker of oud telefoontje? Tot 21 juni kunt u ze thuis laten ophalen door scholieren van een deelnemende school uit de buurt. Het bespaart u een ritje naar het Milieupark!

Meld uw apparaten aan op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval bij u thuis opgehaald door de scholieren.

Bron: gemeente Assen 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Create AccountLog In Your Account