Nieuwe locatie voor Robijn huijs in Assen

Nieuwe locatie voor Robijn huijs in Assen

Nieuwe locatie voor Robijn huijs in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe locatie voor Robijn huijs in Assen

ASSEN – ‘We zijn zeer verheugd: Robijn huijs heeft een nieuwe locatie,’ zegt Initiatiefnemer & Coördinator Cees van der Boom, van het Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten & mantelzorgers.

‘Via een bruikleenovereenkomst kunnen we onze intrek nemen in het gebouw aan de Mandemaat 1a in Assen, dat nu leegstaat.’ Bestuursvoorzitter Robijn huijs, Jeannet Bos, tekende vandaag de bruikleenovereenkomst. ‘We krijgen dan de beschikking over een hele vleugel met vier spreekkamers, twee grote open ruimten die we kunnen inrichten als huiskamer en activiteitenruimte, een opslagruimte en nog een extra kamer,’ zegt Cees van der Boom.

Openstellingstijden

‘We kunnen er vanaf nu al in, maar gaan officieel ‘over’ op 1 juli. Tot dan zijn onze gasten nog steeds welkom aan de Overcingellaan 17 bij Flexible WorkPlace. Vanaf 1 juli verwelkomen we onze gasten aan de Mandemaat 1a. Vooralsnog blijven onze openingstijden ongewijzigd: elke dinsdag en elke donderdag van 10:00 – 16:00 uur. We hopen dat op korte termijn uit te breiden maar dat hangt van onze vrijwilligers af.

Vrijwilligers

We zijn erg blij dat dat er steeds meer vrijwilligers zijn die zich willen inzetten voor mensen met kanker en hun naasten & mantelzorgers. Belangrijk is dat zij ‘oordeelloos kunnen luisteren.’ ‘Onze gasten krijgen al zó veel adviezen en tips; het belangrijkste is dat onze gasten zich gehoord en gezien voelen.’Meld jij je aan als gastvrouw / gastheer? Zie dan de informatie op onze website: help je mee als vrijwilliger in Assen. We hopen dat die groei zich voortzet. Als dat het geval is, kunnen we onze openingstijden verruimen. Ons uiteindelijke doel is dat we op termijn vijf dagen in de week open zijn, want onze gasten vragen daar om. We kunnen dan ook specifieke themabijeenkomsten organiseren voor naasten, nabestaanden, mantelzorgers, etc. en misschien ook in de avonden.

Effectonderzoek informele zorg

De méérwaarde van informele zorg die wij onze gasten bieden is nu ook door onderzoek aangetoond en bewezen. Dit onderzoek is gebaseerd op de methodiek van positieve gezondheid, zoals die door Machteld Huber is ontwikkeld. Zij gaat uit van gezondheid als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zo veel mogelijk eigen regie te voeren in plaats van afwezigheid van ziekte. 96% van de bezoekers aan een inloophuis geeft aan binnen minimaal één van de domeinen van positieve gezondheid een positieve verandering te ervaren; 92% op twee domeinen en 89% op die of meer domeinen! Die domeinen betreffen Lichaamsfuncties, Mentaal welbevinden, Zingeving, Kwaliteit van leven, Sociaal-maatschappelijke participatie en Dagelijks functioneren.

Medisch specialisten

Sommige van onze gasten worden actief doorverwezen door medisch specialisten. We zijn blij dat we een goede band hebben met het Wilhelmina Ziekenhuis, specialisten, verpleegkundig specialisten, huisartsen, enz. Om bij ons op bezoek te komen hoef je je niet aan te melden en is geen verwijzing nodig. Tijdens onze openingstijden ben je als gast ‘gewoon’ welkom.

Toekomstbestendige financiering

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met ANBI-status en volledig afhankelijk van giften, donaties, sponsoring, emballage-acties, … Hoewel de meerwaarde van ons werk nu is aangetoond, krijgen we helaas nog geen subsidies. Daarom ontwikkelden we ‘tientjesleden’ en voor ondernemers, bedrijven en organisaties de ‘Vriend van Robijn huijs-sponsorpakketten.’ We nodigen hen van harte uit om ons te steunen. Zonder die steun kunnen we ons werk anders niet voortzetten.

Uitdaging

We staan nu weer voor een nieuwe uitdaging. De locatie is leeg en we willen die zo gezellig en huiselijk mogelijk inrichten. Hulp is welkom! ‘Het allerbelangrijkst is dat onze gasten zich thuis voelen. Zij staan centraal. Voor hen staan we klaar.’

Foto (C): Robijn Huijs

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

1 april 2017 – Sponsordag SV Hoogersmilde Handbal

Reacties uitgeschakeld voor 1 april 2017 – Sponsordag SV Hoogersmilde Handbal

Heel assen Bakt 2018

Reacties uitgeschakeld voor Heel assen Bakt 2018

Kookpub Dalen in het Fire & Food magazine

Reacties uitgeschakeld voor Kookpub Dalen in het Fire & Food magazine

Fietser over het hoofd gezien door een automobilist in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser over het hoofd gezien door een automobilist in Assen

Kaartverkoop Dutch TT 2017 weer van start

Reacties uitgeschakeld voor Kaartverkoop Dutch TT 2017 weer van start

Op Sterk Water opent ‘HOTEL’ in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Op Sterk Water opent ‘HOTEL’ in Assen

Brand in gebouw van voormalige Verkeerspark Assen

Reacties uitgeschakeld voor Brand in gebouw van voormalige Verkeerspark Assen

Autobrand Oude-Molenstraat Assen t.h.v. de coffeeshop (Video)

Reacties uitgeschakeld voor Autobrand Oude-Molenstraat Assen t.h.v. de coffeeshop (Video)

Create AccountLog In Your Account