Vrijwilligers gezocht voor paviljoen en ArcheoHotspot

Vrijwilligers gezocht voor paviljoen en ArcheoHotspot

Vrijwilligers gezocht voor paviljoen en ArcheoHotspot

Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligers gezocht voor paviljoen en ArcheoHotspot

COEVORDEN – Vanuit de werkgroep Weeshuisweide is het Stedelijk Museum Coevorden bezig met de realisatie van een tijdelijk cultuurhistorisch paviljoen.

In dit paviljoen komt een tentoonstellingsruimte in de opzet van een museumdepot en wordt er aandacht besteed aan de thema’s ‘Garnizoensdagen Coevorden’ en ‘ridders en jonkvrouwen’. Daarnaast wordt er een zogenaamde ArcheoHotspot gerealiseerd.

ArcheoHotspots zijn gevestigd door heel Nederland en is een initiatief van het Allard Pierson Museum. Het zijn plekken waar je zelf kennis kan maken met archeologie. Je kan er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of meehelpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden. Op veel plekken is er ook ruimte om eigen vondsten te laten onderzoeken, vragen te stellen of mee te doen aan activiteiten.

Ook het Stedelijk Museum Coevorden is begonnen met de realisatie van een ArcheoHotspot. We zijn daarmee de eerste in Noord-Nederland. Vanuit het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis ontvangen we archeologische vondsten waar de vrijwilligers mee aan de slag gaan. We streven ernaar om op regelmatige tijden open te zijn. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bezig te zijn met archeologische objecten en het informeren van bezoekers. Iedereen met een voorliefde voor archeologie en geschiedenis kan amateurarcheoloog worden en meehelpen in de ArcheoHotspot. Amateurarcheologen krijgen daarnaast twee cursussen via de landelijke organisatie van ArcheoHotspots.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via: paviljoen@museumcoevorden.nl. Nieuwsgierig naar ArcheoHotspots? Kijk dan op www.archeohotspots.nl.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Newsflash McHappy Day Assen

Reacties uitgeschakeld voor Newsflash McHappy Day Assen

Alfa-college en HuneBouw ondertekenen contract voor unieke verbouwing

Reacties uitgeschakeld voor Alfa-college en HuneBouw ondertekenen contract voor unieke verbouwing

Is de bistroset nu compleet?

Reacties uitgeschakeld voor Is de bistroset nu compleet?

Auto door brand verwoest in Rhee

Reacties uitgeschakeld voor Auto door brand verwoest in Rhee

SBO de Meander sportief het nieuwe jaar in!

Reacties uitgeschakeld voor SBO de Meander sportief het nieuwe jaar in!

VVD zoekt kandidaat-Statenleden

Reacties uitgeschakeld voor VVD zoekt kandidaat-Statenleden

Woningbrand Brunelstraat in de wijk Assen-Oost was pannetje op het vuur

Reacties uitgeschakeld voor Woningbrand Brunelstraat in de wijk Assen-Oost was pannetje op het vuur

Create AccountLog In Your Account