Halve marathon van Bovensmilde.

BovenSmilde-Voor de 27e keer organiseerde de ijsvereniging Voorwaarts en de sv Friesland de halve marathon van Bovensmilde. Prachtig zonnig weer en wind voor de lopers uit een gunstige windrichting en met voldoende drink en verzorgingposten onderweg was het best te doen al waren er enkele lopers nog niet gewend om bij deze temperaturen te lopen en kozen voor een kortere afstand dan was opgegeven.

De deelname was gelijk aan die van vorig jaar toen men nog net voor de vakantie deze loop organiseerde. Nu waren er veel weg en kon men ook nog kiezen uit een andere loop in Drenthe, maar er zijn zoveel lopen, zie www.hardlopendnederland.nl dat het altijd kiezen wordt van waar wil ik lopen. Ieder jaar dezelfde loop of nu eens iets anders. Maar in Bovensmilde is men tevreden met deze deelname en met de sterkste lopers van het noorden aan de start. Wel is het zo dat dan de winnaars voor de start al bekend zijn.

Het was weer beregezellig op en rond de ijsbaan in Bovensmilde. Op de ijsbaan was een braderie en rommelmarkt georganiseerd met een goede bezetting aan marktkooplui. In de kantine was de aanmelding voor de loop en bij de voetbalvereniging was kleed- en douchegelegenheid. De waardevolle voorwerpen kon men tijdens de loop inleveren die werden voorzien van startnummer sticker en opgeborgen in de kluis, na de loop konden die weer op vertoon van het nummer worden opgehaald. Een van de service voor de lopers bij deze loop. Ook was er voldoende verzorging onderweg en na de finish stond Gretha Hofstra van SV Friesland klaar om de deelnemers van vruchtendrank, bouillon, thee en fruit te voorzien. Verder veel enveloppen met inhoud voor de seniorenlopers die de kast al vol hebben staan met standaards en bekers en het leuker vinden om een geldprijs te ontvangen waarvoor ze zelf iets nuttigs kunnen aanschaffen. Voor het verbeteren van het parkoersrecord was 100 euro beschikbaar en voor de 5 mijl 50 euro. Die werden verbroken dus was het kassa voor de organisatie en de toppers.

Voor de jeugd waren er bekers beschikbaar gesteld en kregen ze allemaal een plaquette of medaille aangeboden. De anderen konden kiezen deelname voor organisatiekosten voor 4 euro of met medaille waarvoor ze extra moesten betalen. Ook lopers die wekelijks deelnemen aan een loop hebben genoeg medailles, handdoeken en T-shirts en lopen liever voor een laag bedrag mee.

bron en uitslag bij ijsvereniging Voorwaarts en de sv Friesland

 

DSC04410 DSC04422 DSC04426 DSC04430 DSC04432 DSC04437 DSC04435 DSC04439 DSC04442 DSC04450 DSC04451 DSC04472 DSC04480 DSC04495 DSC04487 DSC04509 DSC04511 DSC04519 DSC04525 DSC04527

Reacties

Redactie MoiAssen

leave a comment

Create AccountLog In Your Account