Kadetje Cultuur Ode aan het hunebed

Kadetje Cultuur Ode aan het hunebed

Kadetje Cultuur Ode aan het hunebed

Reacties uitgeschakeld voor Kadetje Cultuur Ode aan het hunebed

ASSEN – Op zaterdag 13 april van 12.00-14.00u zal fotograaf Karin Broekhuijsen het Kadetje Cultuur verzorgen in Warenhuis Vanderveen te Assen. Zij zal een voordracht houden over haar fascinatie voor de Drentse hunebedden. Haar boek Ode aan het hunebed is een dag eerder gepresenteerd en zal tijdens het Kadetje Cultuur verkrijgbaar zijn. Uiteraard is Karin Broekhuijsen bereid om het te signeren.

Iedereen kent de Drentse hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Het Trechterbekervolk, de voorouders van de Nederlandse moderne mens, bouwde ze van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe waren meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam maar wel een nummer, en in Drenthe zijn dat D1 tot en met D54. Binnen een straal van 40 kilometer vind je ze allemaal.

Nooit eerder is er een fotoboek verschenen dat zo’n prachtige ode is aan de beroemdste monumenten van Drenthe. Door de hunebedden in divers perspectief weer te geven, creëert fotograaf Karin Broekhuijsen een andere kijk op het alom bekende hunebed en geeft ze daarmee in al hun glorie een speciale plek in het Drentse landschap.

Karin Broekhuijsen: ‘De boodschap van dit boek is dat we de hunebedden moeten koesteren. De foto’s in het boek laten bijvoorbeeld zien hoe prachtig de hunebedden kunnen veranderen van kleur naarmate de dag vordert of het weer verandert. Hunebedden zijn wat dat betreft niet statisch maar altijd een bron van inspiratie’.

Ode aan het hunebed is tevens voorzien van vijf begeleidende teksten over de relatie van de moderne mens met de Drentse hunebedden plus korte beschrijvingen van alle hunebedden en hun locaties.

“Het is niet zo van Drenten om trots te zijn op hun eigen landschap. Drentse bescheidenheid, u kent dat vast wel. Helemaal fout! Ik ben er apetrots op. Karin heeft me laten zien waarom.”

Hein Klompmaker, Voorzitter Hunebed Highway Business Club

Karin Broekhuijsen is een Drentse fotograaf. Met haar tomeloze inzet weet zij bijzondere momenten te fixeren en daarmee een tijdsbeeld vast te leggen voor de komende generaties.

Karin leverde de afgelopen jaren voor meerdere boeken foto’s aan. Ode aan het hunebed is het tweede boek dat geheel van haar hand is. Het eerste is Buitengewoon betoverend weer in beeld, uit 2011. Daarnaast zijn haar foto’s te vinden bij Marketing Drenthe, RTV Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap. Ook Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, SBB en anderen maakten gebruik van haar fotografie.

Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl of door langs te gaan bij Kunstcafé Schurer. De kosten zijn € 14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht. De voordracht vindt plaats in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen en inloop is vanaf 11.45 uur.

Foto (C): Karin Broekhuijsen 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Wederom brand in Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren

Reacties uitgeschakeld voor Wederom brand in Prins Bernard Hoeve in Zuidlaren

Brandweer Norg ingezet voor meetverzoek

Reacties uitgeschakeld voor Brandweer Norg ingezet voor meetverzoek

Politie pakt 60-jarige Pool in Assen na diefstal in Drachten

Reacties uitgeschakeld voor Politie pakt 60-jarige Pool in Assen na diefstal in Drachten

Tweede geval van straatroof zaterdagmiddag in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Tweede geval van straatroof zaterdagmiddag in Assen

Geef je mening en krijg een boek cadeau! NEDERLAND LEEST OVER DEMOCRATIE IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Reacties uitgeschakeld voor Geef je mening en krijg een boek cadeau! NEDERLAND LEEST OVER DEMOCRATIE IN BIBLIOTHEEK ASSEN

Multiculturele dagen bij Stichting Siar

Reacties uitgeschakeld voor Multiculturele dagen bij Stichting Siar

Bestuurder vlucht bij controle door politie Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder vlucht bij controle door politie Assen

Create AccountLog In Your Account