Column – Je buik

Column – Je buik

Column – Je buik

Reacties uitgeschakeld voor Column – Je buik

Gezien vanuit de gezondste optie voor je lichaam en voor je manier van bewegen mag de buik totaal los zijn. Totaal los betekent dat je zelf geen enkele spanning meer voelt. Dit moet je wel leren voelen want vaak zit er toch nog te veel spanning in zonder dat we het doorhebben. Dit komt door het idee dat hij strak moet zijn, door wat je altijd hoort over een sterke buik die de rug beschermt. Dit is in feite onzin. Daarnaast zien we vaak dat de buik een belangrijk emotioneel gebied is, dus een gespannen of ingehouden buik kan ook duiden op emotionele dingen.

Een losse ontspannen buik geeft alle gewrichten in rug, bekken en romp de kans om vele malen beter en efficiënter te bewegen. Je wordt er zowel soepeler als sterker van omdat nu juist de stabiliteit kan verbeteren. Het brein kan vele malen beter je lichaam aansturen. Maar goed, durf het maar eens als je al zo vaak bent gewaarschuwd dat je spieren te slap zijn. Toch werkt het zo want het kan niet zo zijn dat jij de hele dag door je lichaam bewust moet aansturen en je spieren bewust moet spannen (of loslaten).

Wil je meer hierover weten? Ben je zat van het nutteloos trainen van je (buik)spieren in het fysio/fitnesshok? Ben je geïnteresseerd in het feit dat minder doen juist meer oplevert? Kom langs, dan maken we kennis zodat ik in kan gaan op jouw specifieke vragen en je eventueel een aantal behandelingen kan geven.

Deze therapie werkt uitstekend bij klachten waar je al langer last van hebt, klachten die maar niet over willen gaan of telkens terugkomen. Ook stressklachten worden goed behandeld door het ‘minder doen’. Zo is het woord ‘ontspannen’ geen werkwoord. Je kan en hoeft dat niet te doen, wel kun je leren hoe de natuurlijke ontspanning weer in je lichaam terug kan komen.

Robert Terpstra, oefentherapeut Mensendieck & Trager practitioner. www.bewegingsvrijheid.eu


Was geschreven: Robert Terpstra. In samenwerking met MoiAssen krijgen columnisten de kans over hun ervaringen uit hun vakgebied te schrijven. Een overzicht van columnisten en eerdere columns vind je op deze pagina.

Reacties

Beheer

Related Posts

Dodenherdenking Assen

Reacties uitgeschakeld voor Dodenherdenking Assen

Voormalig meubelzaak Hommes tegen de vlakte

Reacties uitgeschakeld voor Voormalig meubelzaak Hommes tegen de vlakte

59-jarige man uit Eext overleden door ongeluk op N34 bij Odoorn

Reacties uitgeschakeld voor 59-jarige man uit Eext overleden door ongeluk op N34 bij Odoorn

Asser Bedankje

Reacties uitgeschakeld voor Asser Bedankje

“Het fenomeen van de genezing”

Reacties uitgeschakeld voor “Het fenomeen van de genezing”

Kop staart aanrijding op de Europaweg-Zuid in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Kop staart aanrijding op de Europaweg-Zuid in Assen

Bijzondere uitvaartkist op Inspiratiedag Hillig Meer

Reacties uitgeschakeld voor Bijzondere uitvaartkist op Inspiratiedag Hillig Meer

Willem Homan uit Assen brengt nummer ‘Geen Zandvoort maar Assen’ uit (Video)

Reacties uitgeschakeld voor Willem Homan uit Assen brengt nummer ‘Geen Zandvoort maar Assen’ uit (Video)

Create AccountLog In Your Account