Vijftien voorpremières in programma Internationaal Filmfestival Assen

Vijftien voorpremières in programma Internationaal Filmfestival Assen

Vijftien voorpremières in programma Internationaal Filmfestival Assen

Reacties uitgeschakeld voor Vijftien voorpremières in programma Internationaal Filmfestival Assen

ASSEN – Tijdens het Internationaal Filmfestival Assen op 8, 9 en 10 maart zijn dit jaar maar liefst vijftien voorpremières te bewonderen, waaronder de openingsfilm Lazzaro FeliceGloria Bell met Julianne Moore in de hoofdrol, Destroyer met Nicole Kidman en de Nederlandse film God Only Knows met Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters.

Naast de voorpremières vertoont IFA ook Capharnaüm, publieksfavoriet bij IFFR, en The Favourite en Roma, beide genomineerd voor maar liefst tien Oscars en grote prijswinnaars bij de Bafta’s. Roma won daar de prijs voor Beste Film en The Favourite verzilverde zeven van de twaalf nominaties.

‘Een mooi en divers programma met prachtige internationale titels, veel voorpremières en bijzondere documentaires’, vertelt programmeur Henriëtte Poelman. ‘Eén ding hebben alle films gemeen: vrouwen voor en achter de camera staan centraal. In dat perspectief is de documentaire Half The Picturevan Amy Adrion een IFA-vertoning pur sang, over succesvolle vrouwelijke Hollywoodregisseurs en hun ervaringen in een door mannen gedomineerde industrie.’

Festivals te gast

Dit jaar werkt IFA voor het eerst samen met vier andere filmfestivals die in Assen een gastprogramma vertonen. Poelman: ‘We zijn blij dat we dit jaar kunnen samenwerken met het Arab Film Festival Rotterdam, het Noordelijk Film Festival en de Terschellinger Filmdagen, die binnen hun eigen focus prachtige films hebben geprogrammeerd.’ Het Arab Film Festival vertoont de films Sofia en Les filles du soleil. ‘De laatste is erg indrukwekkend. In deze film volgt eenFranse oorlogscorrespondent vrouwelijke Koerdische strijders die wraak nemen op de terroristen die hen eerder hebben misbruikt.’

Het Noordelijk Film Festival heeft And Breathe Normally geprogrammeerd. Deze film is nog niet in Nederland uitgebracht en was alleen te zien tijdens het Noordelijk Film Festival, waar bezoekers de film beoordeelden met een 8,7. De Terschellinger Filmdagen presenteren tijdens IFA een Filmspecial. Bij deze special word je meegenomen naar een bijzondere locatie in Assen, waar je flink wordt verwend en een toepasselijke film te zien krijgt, wélke film is een verrassing.

Daarnaast werkt IFA dit jaar opnieuw samen met Movies that Matter. Zij vertonen het Keniaanse Rafiki, dat vanwege de lesbische liefde in de film in eigen land verboden is, en Dirty God, waarmee het IFFR opende. ‘Dirty God vertelt het bijzondere persoonlijke verhaal van een jonge moeder die na een zoutzuuraanval bereid is risico’s te nemen om haar leven weer op te pakken, wat de gevolgen ook zijn. Na deze film is regisseur Sacha Polak aanwezig voor een vraaggesprek’, aldus Poelman.

De kaartverkoop voor Vrienden start op 20 februari, de reguliere kaartverkoop op 22 februari.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

SINT VIERT VERJAARDAG IN AZC ASSEN

Reacties uitgeschakeld voor SINT VIERT VERJAARDAG IN AZC ASSEN

Open dag Alfa-college Sport en Bewegen

Reacties uitgeschakeld voor Open dag Alfa-college Sport en Bewegen

Ravage na verkeersongeval op A28

Reacties uitgeschakeld voor Ravage na verkeersongeval op A28

Bedrijfsinbraak aan de Van Vlissingenstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Bedrijfsinbraak aan de Van Vlissingenstraat in Assen

Inbrekers van 15 en 23 jaar oud proberen in te breken in woning

Reacties uitgeschakeld voor Inbrekers van 15 en 23 jaar oud proberen in te breken in woning

VPRO Tegenlicht Meet Up over circulaire economie

Reacties uitgeschakeld voor VPRO Tegenlicht Meet Up over circulaire economie

Lantaarnpaal volledig uit de grond gereden in de wijk Marsdijk in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Lantaarnpaal volledig uit de grond gereden in de wijk Marsdijk in Assen

Sport Oriëntatie Dag op zaterdag 3 september 2016 in Winkelcentrum Marsdijk.

Reacties uitgeschakeld voor Sport Oriëntatie Dag op zaterdag 3 september 2016 in Winkelcentrum Marsdijk.

Politie houdt inbreker van woonboot aan

Reacties uitgeschakeld voor Politie houdt inbreker van woonboot aan

Create AccountLog In Your Account