Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

Reacties uitgeschakeld voor Eni Viva Italia powered by Checkstar op het TT Circuit Assen

ASSEN – Wat heb je nodig voor een geslaagd Italiaans feestje? Een mooi circuit, exotische supercars, enthousiaste leden van diverse Italiaanse autoclubs en motorclubs en natuurlijk zomers weer.

Zondag 28 april ziet het weer rood van de Ferrari’s, geel van de Lancia’s en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers in een Alfa Romeo of Lamborghini op en rond het TT Circuit Assen. Je kunt je nu aanmelden voor een plaats op de showpaddock, het vrij rijden, de parade. Tickets zijn met een grote korting te koop in de ticketshop: €4,- per persoon korting.

Dit jaar verwelkomen we wederom Eni Benelux en Magneti Marelli Checkstar als hoofdsponsoren. Eni Benelux (voorheen Agip) is gespecialiseerd in de verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment smeermiddelen en speciale producten. Magneti Marelli Checkstar is een garageketen van Italiaanse autospecialisten. Houd de website in de gaten voor nieuwe updates in de komende weken.

Dagkampioenschap Dutch Time Attack

Tijdens de Dutch Time Attack -ofwel Competizione di Tiempo – wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. Van beginners tot bekende coureurs en van Alfa Romeo tot Fiat Abarth: allemaal komen ze je voorbijgeflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten. Zorg dat je een goed plekje op de hoofdtribune hebt, zodat je niks mist.

Concorso d’Eleganza

Er is een Concorso d’Eleganza, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met prachtige bekers in dit prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen.

Strada Ferrari, via Maserati en Piazza Lamborghini

Een gedeelte van de paddock staat helemaal in het teken van deze bijzondere automerken; Ferrari, Maserati en Lamborghini. Ook zie je deze bijzondere wagens in actie op het circuit en worden de exclusiefste exemplaren in de spotlights gezet op het hoofdpodium.

Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Viva Italia om er een grandioos Italiaans feest van te maken.  Vorig jaar waren meer dan 40 exemplaren aanwezig van dit merk. De Ferrari Owners Club Nederland verzorgt de aanwezigheid van meer dan 100 Ferrari’s.

Clubpaddock

Naast de overweldigende paddock met Ferrari, Maserati en Lamborghini vindt er ook op de paddock een tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern.

Track Time

Ook biedt Viva Italia! een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Vrij Rijden (TrackTime). Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Piazza Affari

Op de Italiaans georiënteerde bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle.

Praktische informatie

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Entreetickets kosten €20,- aan de deur en €16,- in de voorverkoop. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen € 5,-, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Leden van Italiaanse autoclubs hebben entree voor slechts €10,- in de voorverkoop of ter plaatse voor €16,- op vertoon van een geldige clubpas.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.viva-italia.nl of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402.

Foto: Benjamin Wefer 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Aantal inbraken in Drenthe gedaald met 19,5 procent

Reacties uitgeschakeld voor Aantal inbraken in Drenthe gedaald met 19,5 procent

Wederom poging tot inbraak in woning aan Steendijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Wederom poging tot inbraak in woning aan Steendijk Assen-Oost

Kerstsamenzang Noorderpark

Reacties uitgeschakeld voor Kerstsamenzang Noorderpark

Assen op dit moment locatie van een filmopname

Reacties uitgeschakeld voor Assen op dit moment locatie van een filmopname

De duiven zijn terug op landgoed Valkenstijn

Reacties uitgeschakeld voor De duiven zijn terug op landgoed Valkenstijn

De politie zoek getuigen van brand op nieuwjaarsdag bij Dental Clinics in Assen

Reacties uitgeschakeld voor De politie zoek getuigen van brand op nieuwjaarsdag bij Dental Clinics in Assen

Asser Praat over ‘Het Assen van Van As en het spoor’

Reacties uitgeschakeld voor Asser Praat over ‘Het Assen van Van As en het spoor’

gezond en gelukkig 2016 gewenst!

Reacties uitgeschakeld voor gezond en gelukkig 2016 gewenst!

Create AccountLog In Your Account