Saturday Evening Blues Jam met Robert Cotton

Saturday Evening Blues Jam met Robert Cotton

Saturday Evening Blues Jam met Robert Cotton

Reacties uitgeschakeld voor Saturday Evening Blues Jam met Robert Cotton

Assen – In plaats van een Sunday Evening Blues Jam vindt er op 26 januari in cafe de Dependance aan de Rolderstaat in Assen, in verband met de Asser Bluesdagen een zaterdagavond editie plaats. Uitbater Jan Vegelien van het voornoemde cafe organiseert maandelijks in samenwerking met Martin van der Velde van de Greyhound Blues Band een serie bluessessions waarbij een gerenommeerde bluesmuzikant centraal staat.

De Rolder Bassist Martin van der Velde, die voor de 33e keer deelneemt aan de Asser Bluesdagen wist voor deze sessie Robert Cotton vast te leggen. Deze in Chicago, de hoofdstad van de blues geboren zanger, gitarist, die ook nog eens aardig op de Mississippi saxofoon (mondharmonica) uit de voeten kan struinde al op jonge leeftijd de vele gerenommeerde bluesclubs, die de stad rijk is wekelijks af. De Kingston Mines en Buddy Guy’s Legends is dan ook geen onbekend terrein voor deze uiterst sympathieke bluesmuzikant, die daar de kneepjes van het vak van de meesters van de blues wist op te pikken. Zijn uitgebreide repertoirelijst bevat materiaal van de King of The Blues Mr. B.B. King tot aan het stevige werk van de Texas Twister Stevie Ray Vaughan. Met zijn eigen, soulvolle en gepassioneerde benadering van de blues weet hij steevast zijn publiek te raken.

Robert Coton zal tijdens deze gratis toegankelijke sessie begeleid worden door de Greyhound Blues Band, een combinatie die garant staat voor een avond swingende blues. Aanvang 22.00 uur.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account