Open Dagen Terra Assen VO en MBO: Kennismaken met jouw nieuwe school!

Open Dagen Terra Assen VO en MBO: Kennismaken met jouw nieuwe school!

Open Dagen Terra Assen VO en MBO: Kennismaken met jouw nieuwe school!

Reacties uitgeschakeld voor Open Dagen Terra Assen VO en MBO: Kennismaken met jouw nieuwe school!

AssenRondkijken, sfeer proeven, vragen stellen, kennismaken met docenten, leerlingen en studenten; dit kan allemaal op de Open Dagen van Terra Assen! Op woensdag 23 januari is de Open Dag van Terra Assen VO. Op vrijdag 25 januari organiseert Terra Assen MBO een Open Dag.

Terra Assen VO biedt zowel vmbo-groen als het Groene Lyceum. Bij vmbo-groen kunnen leerlingen verschillende leerwegen volgen die aansluiten bij hun capaciteiten: gl/tl, kb en bb. Het is een veelzijdige opleiding, met plek voor theorie en praktijk. Binnen het vmbo-groen kunnen leerlingen ook kiezen voor de Cultuurklas en Sportklas.

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. De leerlingen hebben een tl/havo, havo of havo/vwo advies gekregen. Het Groene Lyceum wordt afgesloten met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee kan de leerling direct naar het hbo of beginnen in een beroep.

Robots, drones en 3d printing

Vanaf dit schooljaar richt Terra Assen VO zich meer op Techniek. In het gloednieuwe LEGO Mindstorms lokaal gaan leerlingen werken met robots, drones en 3d printing. Het lokaal is speciaal ingericht om deel te kunnen nemen aan de LEGO League wedstrijden. Leerlingen worden hierbij uitgedaagd in een manier van denken die in de toekomst een belangrijke rol zal spelen. Deze denkwijze wordt ook toegepast in programmeren, probleemoplossend denken en het gebruik van digitale middelen. Terra loopt met deze ontwikkelingen voor op het Techniekpact 2020. Onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, jongeren, topsectoren, regio’s en het Rijk hebben dit pact gesloten om in de groeiende vraag naar technisch personeel te kunnen voorzien. 

Terra MBO

Terra Assen MBO biedt verschillende opleidingen voor Entree en niveau 2. Voor Entree zijn dat: assistent Logistiek, assistent Plant en Groene Leefomgeving, assistent Verkoop/Retail en assistent Horeca/Voeding of Voedingindustrie. Voor niveau 2 zijn dat: Natuur & Recreatie, Hovenier, Dierverzorging, Veehouderij, Akkerbouw, Loonwerk en Bloem, Groen & Styling.

Terra Assen MBO werkt met het leerpleinconcept. Dit betekent dat studenten op hun eigen tempo aan de opleiding kunnen werken. De studenten hebben te maken met een klein team van docenten die heel betrokken zijn bij de opleiding. De slb-er (studieloopbaanbegeleider) verzorgt de theorie en de praktijk op school én op locatie. Ook bezoekt hij de studenten op het leerbedrijf. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende bedrijven in de regio. Alle opleidingen kunnen gevolgd worden in de BOL of BBL variant.

Bezoek de Open Dagen van Terra Assen MBO en VO:

Terra Assen VO op woensdag 23 januari van 16.00 – 20.30 uur.

Terra Assen MBO op vrijdag 25 januari van 15.00 – 21.00 uur.

Terra Assen is gevestigd aan de Vredeveldseweg 55, 9404 CC Assen. Dit is op loopafstand van het NS en busstation.

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Assenaar wint Groninger publieksprijs

Reacties uitgeschakeld voor Assenaar wint Groninger publieksprijs

brandstichting aan de pinksterbloemstraat

Reacties uitgeschakeld voor brandstichting aan de pinksterbloemstraat

BOEKENFEST’18 MET URSUL DE GEER, ÖZCAN AKYOL, JAN SIEBELINK EN MEER

Reacties uitgeschakeld voor BOEKENFEST’18 MET URSUL DE GEER, ÖZCAN AKYOL, JAN SIEBELINK EN MEER

Vossenjacht in het Lariksbos

Reacties uitgeschakeld voor Vossenjacht in het Lariksbos

Lading op kar trekker te hoog voor de Roldertunnel Assen

Reacties uitgeschakeld voor Lading op kar trekker te hoog voor de Roldertunnel Assen

Reacties uitgeschakeld voor

112 Kort: Vreemde lucht waargenomen Ekke Faber Flat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor 112 Kort: Vreemde lucht waargenomen Ekke Faber Flat in Assen

Create AccountLog In Your Account