Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Assen – Een van de grootste warenhuizen in Nederland kreeg zaterdagmiddag twee topdammers over de vloer: Jan Groenendijk uit Wageningen en Jitse Slump uit Landgraaf. Eigenaar Nico van der Veen heette de twee van harte welkom in zijn kolossale oogappel waar maar liefst 60 ondernemingen zijn gehuisvest.

Op de begane grond gaven Jan en Jitse, het duo J&J, een aanschuifsimultaan voor het winkelend publiek. Gert Bosker kondigde om 13:00 uur de twee aan en benoemde nog eens de waslijst aan titels die ze individueel hebben gewonnen. De twee jeugdwereldkampioenen hadden er zin in en gingen een voor een alle borden af. Om de beurt speelden ze een zet aan het bord van hun tegenstanders. Dit zorgde voor ludieke situaties en leuke discussies tussen de twee toppers.

De simultaan had een mooie plek in het hart van het warenhuis gekregen. Er was veel belangstelling om deel te nemen, maar ook om te kijken of informatie in te winnen. Alle generaties schoven graag een potje voor de ervaring, plezier, fit houden van het brein en ook voor het hopen op een wonder om van Jan en Jitse een puntje of meer af te snoepen. De simultaangevers waren in topconditie, want er werden flink wat zetjes uitgehaald. Spreekstalmeester Gert Bosker zorgde voor een leuke sfeer door het publiek te vermaken met enkele highlights van de diverse partijen en de uitdagers te voorzien van tips en trucs.

Al met al was het een geslaagde middag. HANNN-Damtour coördinator Zainal Palmans sprak van een succesvolle middag. “We hebben het dammen in Assen weer op de kaart gezet. Jan en Jitse zijn de perfecte uithangborden om het dammen weer naar een nieuw niveau te brengen.”  J&J hebben ongeveer 75 dammers ingeblikt voor een winkelend publiek van een paar honderd mensen en onder toeziend oog van de pers. De vele jeugdige deelnemers ontvingen nog een DamZ-bordje om thuis verder te oefenen.

Gert Bosker kijkt ook terug op een geslaagde simultaan. “Het liep als een tierelier en dat drie uur lang. We hadden zelfs borden tekort. Ook kregen we weer belangstelling en verzoeken om een damclub in Assen op te richten en daar gaan we na het WK hard mee aan de slag met het team.”

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Rook en PK’s in Hooghalen

Reacties uitgeschakeld voor Rook en PK’s in Hooghalen

Vijf auto’s betrokken bij kettingbotsing op N371 bij Bovensmilde

Reacties uitgeschakeld voor Vijf auto’s betrokken bij kettingbotsing op N371 bij Bovensmilde

22-jarige man opgepakt voor inbraak bij huis in Smilde

Reacties uitgeschakeld voor 22-jarige man opgepakt voor inbraak bij huis in Smilde

Nieuwe Overcingeltunnel Assen

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Overcingeltunnel Assen

Gewond bij val met scooter

Reacties uitgeschakeld voor Gewond bij val met scooter

Murat Isik, Hanneke Boonstra en Tilly Hermans in Amen

Reacties uitgeschakeld voor Murat Isik, Hanneke Boonstra en Tilly Hermans in Amen

Het Asser Mannenkoor vernieuwt

Reacties uitgeschakeld voor Het Asser Mannenkoor vernieuwt

Hulpdiensten in actie voor vrouw te water in Eesergroen (VIDEO)

Reacties uitgeschakeld voor Hulpdiensten in actie voor vrouw te water in Eesergroen (VIDEO)

Woning inbraak aan Echtenstraat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Woning inbraak aan Echtenstraat in Assen

Create AccountLog In Your Account