Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Dammers Jan en Jitse gaan los in warenhuis Vanderveen

Assen – Een van de grootste warenhuizen in Nederland kreeg zaterdagmiddag twee topdammers over de vloer: Jan Groenendijk uit Wageningen en Jitse Slump uit Landgraaf. Eigenaar Nico van der Veen heette de twee van harte welkom in zijn kolossale oogappel waar maar liefst 60 ondernemingen zijn gehuisvest.

Op de begane grond gaven Jan en Jitse, het duo J&J, een aanschuifsimultaan voor het winkelend publiek. Gert Bosker kondigde om 13:00 uur de twee aan en benoemde nog eens de waslijst aan titels die ze individueel hebben gewonnen. De twee jeugdwereldkampioenen hadden er zin in en gingen een voor een alle borden af. Om de beurt speelden ze een zet aan het bord van hun tegenstanders. Dit zorgde voor ludieke situaties en leuke discussies tussen de twee toppers.

De simultaan had een mooie plek in het hart van het warenhuis gekregen. Er was veel belangstelling om deel te nemen, maar ook om te kijken of informatie in te winnen. Alle generaties schoven graag een potje voor de ervaring, plezier, fit houden van het brein en ook voor het hopen op een wonder om van Jan en Jitse een puntje of meer af te snoepen. De simultaangevers waren in topconditie, want er werden flink wat zetjes uitgehaald. Spreekstalmeester Gert Bosker zorgde voor een leuke sfeer door het publiek te vermaken met enkele highlights van de diverse partijen en de uitdagers te voorzien van tips en trucs.

Al met al was het een geslaagde middag. HANNN-Damtour coördinator Zainal Palmans sprak van een succesvolle middag. “We hebben het dammen in Assen weer op de kaart gezet. Jan en Jitse zijn de perfecte uithangborden om het dammen weer naar een nieuw niveau te brengen.”  J&J hebben ongeveer 75 dammers ingeblikt voor een winkelend publiek van een paar honderd mensen en onder toeziend oog van de pers. De vele jeugdige deelnemers ontvingen nog een DamZ-bordje om thuis verder te oefenen.

Gert Bosker kijkt ook terug op een geslaagde simultaan. “Het liep als een tierelier en dat drie uur lang. We hadden zelfs borden tekort. Ook kregen we weer belangstelling en verzoeken om een damclub in Assen op te richten en daar gaan we na het WK hard mee aan de slag met het team.”

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Moedereend waggelt met dertien kuikens over straat in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Moedereend waggelt met dertien kuikens over straat in Assen

Trots op Drenthe, startsein voor Addergebroed

Reacties uitgeschakeld voor Trots op Drenthe, startsein voor Addergebroed

Inbrekers slaan toe bij Specsavers aan de Oudestraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbrekers slaan toe bij Specsavers aan de Oudestraat Assen

Hulpdiensten zoeken in Kolonievaart naar mogelijke drenkeling

Reacties uitgeschakeld voor Hulpdiensten zoeken in Kolonievaart naar mogelijke drenkeling

Zoeken naar veroordeelde voorouders en Drentse roots :Dag van de Drentse Familiegeschiedenis in het Drents Archief

Reacties uitgeschakeld voor Zoeken naar veroordeelde voorouders en Drentse roots :Dag van de Drentse Familiegeschiedenis in het Drents Archief

MBO-studenten strijden om titel Alfa-college Ondernemers Award

Reacties uitgeschakeld voor MBO-studenten strijden om titel Alfa-college Ondernemers Award

Containers en schutting gaan in vlammen op in de wijk Assen Oost

Reacties uitgeschakeld voor Containers en schutting gaan in vlammen op in de wijk Assen Oost

De brandweer organisatie staat in vuur en vlam

Reacties uitgeschakeld voor De brandweer organisatie staat in vuur en vlam

Create AccountLog In Your Account