Berging van een flat in brand aan de Schultestraat in de wijk Noorderpark in Assen

Berging van een flat in brand aan de Schultestraat in de wijk Noorderpark in Assen

Berging van een flat in brand aan de Schultestraat in de wijk Noorderpark in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Berging van een flat in brand aan de Schultestraat in de wijk Noorderpark in Assen

Assen – In een berging van een flat aan de Schultestraat in de wijk Noorderpark heeft oudejaarsavond brand gewoed.

Op hetzelfde moment was er ook een buitenbrand op de hoek van de Schultestraat met Rochtplein. De brandweer kwam snel ter plekke om het vuur te blussen, de politie kwam met extra manschappen en een politiehond vanwege de onrustige sfeer in de buurt. De brandweerlieden werden onder meer bekogeld met vuurwerk toen ze aan het blussen waren.

Bij de flat was veel rookontwikkeling. Een vrouw met een baby is uit haar woning gehaald door de politie. Zij en ook andere flatbewoners worden mogelijk ondergebracht in een hotel. Burgemeester Marco Out kwam even later in de Schultestraat om zich door brandweer en politie te laten informeren.

Eerder op oudejaarsavond moest de brandweer in actie komen voor een vreugdevuur in de Speenkruidstraat in Assen-Oost. Daar werd tevens met vuurwerk naar de politie gegooid. Eén jongeman werd door agenten aan de tand gevoeld over dit incident. Hij moest zijn persoonsgegevens doorgeven en kon zijn vuurwerk inleveren. Een ander vreugdevuur in Assen-Oost verwoestte een lantaarnpaal. Deze brand woedde aan de Henriette Ronnerstraat.

De brandweer van Assen-West moest in de wijk Lariks een vreugdevuur blussen pal naast enkele garageboxen.

Foto’s© MoiAssen
Video: Arjan Ronde ©  MoiAssen

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account