Damclinics Assen een groot succes: In het kader van de WK-match Schwarzman – Boomstra in Assen

Damclinics Assen een groot succes: In het kader van de WK-match Schwarzman – Boomstra in Assen

Damclinics Assen een groot succes: In het kader van de WK-match Schwarzman – Boomstra in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Damclinics Assen een groot succes: In het kader van de WK-match Schwarzman – Boomstra in Assen

Assen – ”Juf, juf, ik heb net 2 schijven geslagen”, zegt Alex opgewonden alvast bouwend aan een gevaarlijk torentje. “Goed gedaan, zegt de juf.  Even later slaat Romy verpletterend terug met een heuse vijfklapper!  Juf steekt haar duim op ter bevestiging. Het torentje van Alex steekt schril af bij de toren van Romy. Het plezier is er niet minder om ze gaan onverdroten voort. “Dammen is leuk”, zegt Wesley “je kunt vet veel slaan!” Susan en Annelie genieten zichtbaar van hun partijtje met daarachter verscholen Sara en Lindi. Verderop zit Rokaya indachtig haar plannetjes uitbroedend. Ismaël wordt ongeduldig en slaakt demonstratief een zucht. Tevergeefs. Dammen is een denksport Ismaël! Vingervlugge Elise schept op over een gewonnen partij tegen haar opa van “grootmeesterlijk” niveau en verliest kansloos. Een vertrouwd tafereeltje tijdens een oefensessie.

Aanleiding voor deze oefenlessen op scholen is, naast het aanleren van vaardigheden op het gebied van rekenen, planmatig denken, concentratie, doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslag en succes ook de aanstaande WK-match tussen de Nederlander Roel Boomstra en de wereldkampioen Alexander Schwarzman uit Rusland.

De damclinics zijn met behulp van de Gemeente Assen, Provincie Drenthe en Ondernemersfonds Assen (OFA) opgestart op 10 scholen onder de paraplu van de HANNN Damtour. De HANNN Damtour is een initiatief van het project Fitte Brein van Healthy Ageing Network Northern Netherlands in Groningen.

Alle 10 scholen waren dolenthousiast om hieraan mee te werken. “Dammen versterkt de vaardigheden van onze leerlingen op het gebied van concentreren, geduldig zijn en denkkracht,”, gaf een van de scholen aan. Ook hebben de scholen dampakketten gekregen met damborden, damboekjes en promotiemateriaal.   

Warenhuis Vanderveen, decennialang een warm pleitbezorger voor denksporters, verschaft de schooldammertjes woensdagmiddag 9 januari van14:30 tot 17:00 uur een warm onderkomen. Dan zal er weer een echt schooldamtoernooi van Assen worden gehouden voor de basisschoolkinderen in de onder- en bovenbouw. Dit zal een eerste stap zijn om in de follow-up voor het eerst weer jeugddamclub in Assen op te zetten!

Het belooft een groot succes te worden met 10 scholen en even zoveel damclinics. De klassen zitten vol. Of de dammertjes het geleerde op 9 januari na het schooldammen aan de echte supergrootmeesters, op dat moment in diep gepeins verzonken in het Drents Museum, mogen laten zien valt nog te bezien. Ze mogen in ieder geval op 9, 10 en 11 (Drents Museum) en 12 en 13 januari (RTV Drenthe) na half drie wel even komen kijken!

Meer informatie over de WK-match en de HANNN-damtour is te vinden op de site: www.wereldtiteldammen.nl. De WK-match start in Leeuwarden op 28 december.

Foto’s Zainal Palmans

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Signeersessie Karin Slaughter bij Bruna Vanderveen

Reacties uitgeschakeld voor Signeersessie Karin Slaughter bij Bruna Vanderveen

Basisschoolleerlingen in actie voor buiten spelen

Reacties uitgeschakeld voor Basisschoolleerlingen in actie voor buiten spelen

Autobrand Rolderstraat in het centrum van Assen

Reacties uitgeschakeld voor Autobrand Rolderstraat in het centrum van Assen

Nicolette Schipper-van Veldhoven, lector Sportpedagogiek komt naar Assen

Reacties uitgeschakeld voor Nicolette Schipper-van Veldhoven, lector Sportpedagogiek komt naar Assen

Bestuurder van scootmobiel raakt gewond bij aanrijding op de Hoofdvaartsweg in Assen.

Reacties uitgeschakeld voor Bestuurder van scootmobiel raakt gewond bij aanrijding op de Hoofdvaartsweg in Assen.

Hartrevalidatie heeft positief effect op levensverwachting hartpatiënten

Reacties uitgeschakeld voor Hartrevalidatie heeft positief effect op levensverwachting hartpatiënten

Formule 1 bolide van Max Verstappen gearriveerd op het TT Circuit in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Formule 1 bolide van Max Verstappen gearriveerd op het TT Circuit in Assen

Create AccountLog In Your Account