Record deelname Asser Nieuwjaarsduik

Record deelname Asser Nieuwjaarsduik

Record deelname Asser Nieuwjaarsduik

Reacties uitgeschakeld voor Record deelname Asser Nieuwjaarsduik

Assen – Dat is het streven van de organisatoren van de zevende editie van de Asser Nieuwjaarsduik. Inmiddels is het een traditie te noemen, dat deze sportieve, maar frisse start van het nieuwe jaar plaatsvindt. Honderden Assenaren plonzen op 1 januari de Baggelhuizerplas in. Sommigen zwemmen even een stukje, terwijl anderen pootjebadend snel rechtsomkeert maken. Dit onder toezicht van duikers, die snel kunnen ingrijpen, als dingen anders gaan, dan gepland. Veiligheid is van groot belang, aldus Henri Ploeg, die met Luc Rengers initiatiefnemer is van het festijn. Deelname door jonge kinderen is daarom niet toegestaan. Je moet twaalf jaar of ouder zijn om de frisse duik te mogen uitvoeren. De organisatie is naast Ploeg en Rengers uitgebreid met Floris Zwartsenburg en Joost Kooistra. Beide heren maken zich sterk voor de bestrijding van de spierziekte ALS. Vorig jaar nam oud-volleybalinternational Kooistra als ALS-ambassadeur deel aan de Asser Local Swim. Het is dan ook niet verbazend, dat de opbrengst van de Nieuwjaarsduik 2019 zal bijdragen aan de bestrijding van de spierziekte.

Deelnemers betalen inleggeld van tenminste drie euro. Daarnaast laten velen zich sponsoren door familie, vrienden, collega’s en bedrijven. Hierdoor kan de bijdrage aanzienlijk hoger worden. De deelnemer (m/v) met de hoogste bijdrage wint een prijs, een diner voor twee, dat wordt aangeboden door een restauranthouder. Ook voor de leukst verklede deelnemer(s) ligt een prijs te wachten. Vele anderen kunnen ook in de prijzen vallen, want er vindt ter plekke een verloting plaats.

Voorafgaand aan de duik wordt een verantwoorde warming-up verzorgd. Deelnemers krijgen allen een ijsmuts van Unox, een goodie-bag en in het strandpaviljoen van de Baggelhuizerplas wordt na afloop een kop snert aangeboden.

Aanmelden kan via de website www.asserduik.nl Ook op de facebooksite Nieuwjaarsduik Assen is actuele informatie te lezen. Kiest men er voor om niet te duiken, maar wel een bijdrage te willen leveren, kan dat door storting op banknummer NL34 INGB 0007 5614 31 ten name van Stichting Nieuwjaarsduik Assen

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

35 jarige verstandelijk beperkte man is weer terecht

Reacties uitgeschakeld voor 35 jarige verstandelijk beperkte man is weer terecht

Kids First leert volleyballen van damesteam Sudosa-Desta

Reacties uitgeschakeld voor Kids First leert volleyballen van damesteam Sudosa-Desta

Kom naar Open Monumentendag 2018

Reacties uitgeschakeld voor Kom naar Open Monumentendag 2018

MINISTER DEELT KOFFIE UIT

Reacties uitgeschakeld voor MINISTER DEELT KOFFIE UIT

Kortsluiting in oplader zorgt voor brandje in woning aan de Plutostraat Assen

Reacties uitgeschakeld voor Kortsluiting in oplader zorgt voor brandje in woning aan de Plutostraat Assen

SCHOORSTEENBRAND BLIJDENSTEINSTRAAT ASSEN (video)

Reacties uitgeschakeld voor SCHOORSTEENBRAND BLIJDENSTEINSTRAAT ASSEN (video)

Fietser gewond op kruising Nobellaan/Troelstralaan in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Fietser gewond op kruising Nobellaan/Troelstralaan in Assen

Tweepersoons loungebank gestolen bij woning aan Kanaal in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Tweepersoons loungebank gestolen bij woning aan Kanaal in Assen

Create AccountLog In Your Account