Studenten Alfa-college organiseren foodfestival Strand Nijstad

Studenten Alfa-college organiseren foodfestival Strand Nijstad

Studenten Alfa-college organiseren foodfestival Strand Nijstad

Reacties uitgeschakeld voor Studenten Alfa-college organiseren foodfestival Strand Nijstad

Hoogeveen – Studenten van meer dan tien verschillende opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen werken deze maanden aan het project VET! De studenten verdiepen zich in gezonde voeding en lifestyle met als einddoel het organiseren van een foodfestival op het terrein van LIDO Drenthe (Strand Nijstad) op 10, 11 en 12 april 2019. Het programma van het festival staat nog niet vast, maar is veelbelovend want er worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Tijdens het festival gaat het om voeding, bewegen, gezond leven en gezond ouder worden. Het sluit aan bij het Blue Zone principe waarmee op LIDO Drenthe gewerkt gaat worden. Het thema is gekozen omdat in Drenthe relatief de meeste mensen wonen met overgewicht.

Voor de studenten van het Alfa-college is het werken aan een groot en echt project als VET! een grote uitdaging. Iedere dinsdagmiddag komen ze bij elkaar en werken in verschillende groepen aan de organisatie van het festival. “Eén van de groepen bestaat bijvoorbeeld uit studenten van de opleiding Zorg, Welzijn en van de Business School en is bezig met de uitvoering van de activiteiten op een Kinderplein.”, vertellen begeleidende docenten Conny Nienhuis en Josien Thalen. “De studenten werken aan een echte en leuke opdracht van een externe partner, dat is heel motiverend. Ze leren communiceren, samenwerken en planmatig werken. ”

Berry Beuker is projectleider van LIDO Drenthe: “Het festival is straks het eerste grote evenement op het nieuwe recreatieterrein. We werken graag mee omdat het thema aansluit bij ons Blue Zone principe en we kunnen het publiek op een mooie en zinvolle manier laten kennismaken met een gezonde leefstijl”.

Volgens Katja Draper, adviseur van Stichting Kunst & Cultuur, staat gezonde voeding en het creatief vakmanschap van de mbo-studenten centraal in het project VET!: “Het thema is niet alleen actueel, maar wat dit project bijzonder maakt is de samenwerking tussen de creatieve industrie en het onderwijs, Agrifood en Healty Aging. Zo ontmoeten gezonde voeding, leren, beweging en ontspanning elkaar in een duurzaam jasje”.

Professionele en amateur designers en kunstenaars worden begin 2019 uitgedaagd ontwerpen te maken en prototypen te ontwikkelen rond eten, eetgerei en eetcultuur in de breedste zin van het woord. Alle ontwikkelde producten worden tijdens het festival getoond en verkocht.

 

Reacties

Redactie MoiAssen

Related Posts

Autobrand in Amen tijdig geblust

Reacties uitgeschakeld voor Autobrand in Amen tijdig geblust

Ongeval (gaslucht) Speenkruidstraat in de wijk Assen-Oost

Reacties uitgeschakeld voor Ongeval (gaslucht) Speenkruidstraat in de wijk Assen-Oost

In het water gevallen vaudeville festival laat vrijwilligers vallen

Reacties uitgeschakeld voor In het water gevallen vaudeville festival laat vrijwilligers vallen

47-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Reacties uitgeschakeld voor 47-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Dieven stelen lood van woningen aan de Doevenkamp in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Dieven stelen lood van woningen aan de Doevenkamp in Assen

Inbrekers slag drie keer toegeslagen in de wijk Kloosterveen Assen

Reacties uitgeschakeld voor Inbrekers slag drie keer toegeslagen in de wijk Kloosterveen Assen

Storm in Drenthe

Reacties uitgeschakeld voor Storm in Drenthe

Zaterdag 7 april: Open Dag Hockey Vereniging Assen

Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 7 april: Open Dag Hockey Vereniging Assen

Create AccountLog In Your Account