Kerstreis 2018 op terrein Vanboeijen in Assen

Kerstreis 2018 op terrein Vanboeijen in Assen

Kerstreis 2018 op terrein Vanboeijen in Assen

Reacties uitgeschakeld voor Kerstreis 2018 op terrein Vanboeijen in Assen

Assen – Op het terrein van Vanboeijen in Assen  wordt op 18 december een kerstreis gemaakt worden.

Zo beleven bezoekers het kerstverhaal op Park Diepstroeten in Assen-Oost. Jozef en Maria gaan om 19.00 uur vanaf Middenweg 10 op weg naar Bethlehem. In de herberg (Lombok) is geen plaats. Ze worden verder gestuurd naar de Brinkstal. Daar wordt het kindje Jezus geboren.

Buiten bij de stal zingt dan een engelenkoor. Daarna gaan er drie koningen op weg. Ze komen eerst bij het paleis van koning Herodes (de Pauw), maar daar is het kindje niet. Ze gaan dan ook naar de stal en vinden het kindje daar, geven hun cadeaus en luisteren naar de muziek.

Bezoekers kunnen aansluiten in de stoet achter Jozef en Maria, maar ook hun eigen route kiezen en zelf de verschillende plaatsen bezoeken. Overal, in het paleis, in de Duif, in de herberg en in de stal is een doorlopend muziekprogramma. De stal is pas om 19.30 uur open nadat het kindje geboren is. Buiten zijn lichtjes en midwinterhoornblazers en op diverse plekken zijn drankjes en hapjes te koop.

Om 20.45 uur wordt de avond afgesloten met samenzang in de Kluut. Alle optredens zijn gratis, maar voor consumpties is een consumptiebon nodig. Deze zijn te koop in herberg Lombok en vanaf 10 december in de voorverkoop bij de receptie van Park Diepstroeten.

Mocht het erg slecht weer zijn, dan wordt op www.deduifdrenthe.nl vermeld of de kerstreis doorgaat.

Reacties

Redactie MoiAssen

Create AccountLog In Your Account